Creació de noves cooperatives i entitats de l’economia social i solidària

Voleu impulsar un projecte de l’economia social i solidària? Amb l’ateneu teniu assessorament i acompanyament gratuït per la creació del vostre projecte!

Si teniu un nou projecte econòmic col·lectiu podeu comptar gratuïtament amb el servei a la creació, que inclou la tutoria d’una persona de l’equip tècnic de l’ateneu, acompanyament en el vostre procés, informació a mida sobre recursos que us poden interessar i formacions.

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord és un programa públic, promogut pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i gestionat per cooperatives, per enfortir l’Economia Social i Solidària a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i la Riba Besòs de Barcelona. Tots els nostres serveis són oberts i gratuïts!

Què oferim?

Acompanyament

El Servei a la creació de l’AteneuBNord consisteix en un programa d’atenció individualitzada de fins a 30 hores de durada i a mida de cada iniciativa, per a posar en marxa el vostre projecte.

Catàleg de serveis a la creació

 • Anàlisi personalitzada de les necessitats
 • Acompanyament en la definició del projecte i elecció del tipus de cooperativa o associació a constituir
 • Suport en l’elaboració del Pla de viabilitat empresarial
 • Suport en la redacció dels estatuts
 • Acompanyament al procés de constitució de la cooperativa o associació
 • Plantejament del Reglament de Règim Intern
 • Accés a eines digitals lliures i tecnoètiques útils per començar
 • Càpsules formatives específiques
 • Assessorament en comptabilitat i fiscalitat
 • Acompanyament en la Governança i treball en equip
 • Incorporar la perspectiva de gènere i les mesures d’igualtat de tracte i no discriminació exigides
 • Plantejament del Pla de comunicació

Consulteu també les guies informatives de l’ateneu cooperatiu.

Com ho fem?

1. Ompliu la fitxa

Aquesta informació ens servirà per poder conèixer informació del vostre projecte, els seus orígens i en quin punt està. Per fer-ho us heu de sol·licitar acompanyament, registrar-vos i donar d’alta el projecte.

2. Primera trobada

En aquesta primera trobada dissenyarem conjuntament un calendari de reunions aterrat a les vostres necessitats i us posarem a l’abast els materials, eines i oferta formativa que us ajudaran a treballar de forma conscient i reflexiva cap a la constitució del vostre projecte.

3. Documentació

Per tal poder tirar endavant la constitució de la vostra cooperativa treballarem conjuntament la definició dels estatuts socials, el pla de viabilitat del projecte i l’elaboració del reglament de règim intern (pla de sostenibilitat d’equips) i us oferirem unes càpsules formatives especifiques.

4. Tràmits de constitució

Des de L’Ateneu us acompanyarem també a l’hora de realitzar els tràmits necessaris per poder constituir la vostra cooperativa, donar d’alta l’activitat, així com de les obligacions fiscals necessàries per a posar en marxa la vostra activitat econòmica. Les guies de l’ateneu són complements a l’assessorament personalitzat (consulteu-les!)

Des de l’Ateneu també us acompanyarem a definir les relacions laborals i la sostenibilitat dels equips, amb la redacció del Reglament de Règim Intern i a implementar plans d’igualtat, protocols d’assetjament i mesures de conciliació familiar, personal i laboral.


Si ja sou una cooperativa o entitat de l’ESS constituïda
consulteu els serveis de consolidació.


Guies útils