Activitats per a centres educatius

Oferim als centres educatius tot un seguit de propostes adreçades tant a l’alumnat com al professorat de secundària, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior i universitats, amb la intenció d’apropar-los a  un nou model d’economia transformadora – L’economia Social i Solidària. 

Construint futur: Apropant l’ESS al món educatiu.

Descarrega el nostre Catàleg de Tallers !

Objectius:

  • Acostar i fomentar els valors de l’Economia Social al món educatiu
  • Donar a conèixer els models d’empresa cooperativa als alumnes.
  • Estimular el treball cooperatiu i l’emprenedoria col·lectiva entre l’alumnat i el professorat
  • Establir sinergies entre centres educatius, empreses cooperatives i entitats d’economia social del territori
  • Proporcionar eines pedagògiques i recursos materials al professorat que els permeti incorporar el cooperativisme i l’economia social en la programació educativa de l’aula.

Activitats amb el món educatiu.

Tallers per a Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.

Els tallers formatius s’adrecen a l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Estan pensats i dissenyats per orientar en el coneixement de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme i en oferir les eines per dur a terme la seva aplicació en la creació d’empreses justes, centrades en les persones, sostenibles i arrelades al territori.

Volem oferir un espai dinàmic i de reflexió mitjançant activitats pràctiques amb les quals es puguin entendre les bases d’aquest model econòmic.


Coneixem les cooperatives del nostre entorn.

Visites a Cooperatives

Des de l’Ateneu també ens encarreguem d’organitzar visites a cooperatives que serveixen per aproximar a l’alumnat a entitats locals que treballen dins el marc de l’Economia Social i Solidària.

D’aquesta manera s’aconsegueix una vivència real del que suposa la metodologia cooperativa i com s’integren els valors de l’ESS dins d’aquestes empreses.

Creació de cooperatives d’alumnes

El procés de creació d’una cooperativa pot a vegades semblar desconegut i complex. Aquesta acció es dirigeix a facilitar el coneixement del procés de creació d’una cooperativa formada per l’alumnat a través de la vivència real amb l’acompanyament de les formadores.

D’aquesta manera, els i les alumnes de primària o secundària aprendran a crear una activitat de manera cooperativa amb tot el que comporta: constituir i crear una marca, triar els càrrecs, realitzar l’activitat i valorar-ne els resultats. Tot això es durà a terme a través d’una metodologia didàctica i participativa, on totes les veus seran escoltades.

Acompanyament i formació al professorat 

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord està orientat a la promoció del cooperativisme, sent el nostre objectiu posar a disposició dels docents recursos formatius per tal de facilitar l’aprenentatge cooperatiu a l’aula.

Si esteu interessats/des us proposarem sessions de sensibilització en temes d’Economia Social i Solidària, els trets diferencials de les empreses cooperatives, com s’empren de forma col·lectiva i us facilitarem materials i recursos de consulta


Proposa’ns altres accions!

A banda de les accions proposades, des de l’Ateneu BNord estem obertes a escoltar qualsevol tipus de proposta formativa dins el marc de l’Economia Social i Solidària i el Cooperativisme. Si se t’acut alguna proposta en què creus que hi tenim cabuda, no dubtis en contactar-nos!

educacio@ateneubnord.cat