Qüestionari: Impulsem la Inserció sociolaboral al Barcelonès Nord

27 d'abril de 2021

Dirigit a les persones responsables de les àrees d’inserció sociolaboral de les diferents entitats del territori. A més, hi poden participar totes aquelles cooperatives vinculades a sectors estratègics que puguin ser susceptibles de participar en projectes d’inserció.

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, des de la 1a Taula Territorial de 2021 celebrada al gener del mateix any, té com a un dels seus principals objectius tractar l’àmbit de la inserció sociolaboral donant suport i impulsant projectes existents executats per les pròpies entitats del territori, així com també, explorant les possibilitats i oportunitats que hi puguin haver per a generar de nous, sorgits a través del principi d’intercooperació.

Per això, vam realitzar una sessió col·lectiva el passat mes de març.

En aquesta línia de treball veiem necessari explorar l’àmbit del treball i la generació d’ocupació des de l’Economia Social i Solidària al nostre territori. Diverses entitats que treballen amb el tracte i atenció a les persones veuen necessari abordar-ho des de la branca de la inserció sociolaboral.

Són diversos els col·lectius de persones als que el context actual els aboca a un augment exponencial de degradació de les seves condicions de vida. Es tracta doncs, de cercar propostes i idees dirigides a generar demanda de força de treball a través de nous projectes cooperatius sorgits de la intercooperació.

Des d’una visió de model econòmic alternatiu, davant l’acumulació capitalista; la redistribució cooperativista. Aquest altra model té un impacte real reduït, així i tot, es manifesta més eficient en l’objectiu de cobrir necessitats i l’identifiquem com a emergent i amb moltes possibilitats de creixement. Cal tenir molt present, però, la dificultat afegida que genera la tendència monopolística d’acumulació, a la qual cal fer front i buscar estratègies imaginatives per a revertir-la i que cada cop els recursos que hi ha al nostre territori siguin incorporats dins d’un ecosistema cooperatiu de productes i serveis.

Sempre partint del que ja hi ha, de l’actual xarxa de projectes i agents del territori que treballen en una direcció semblant, volem en una primera instància impulsar projectes que necessitin ajut per a dur-se a terme i, en una segona, construir un ecosistema cooperatiu que ajudi a interconnectar els projectes, a la seva multiplicació, a la planificació econòmica i la generació d’ocupació de qualitat.

Si sou una cooperativa o entitat que treballa en l’àmbit de la inserció sociolaboral a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i/o Sant Adrià de Besòs dediqueu cinc minuts a omplir aquets qüestionari:


Participa-hi!

Categories: Etiquetes: , ,