Notícies

La 4a trobada de sòcies i socis de la cooperativa Som Mobilitat serà a Badalona

2 d'octubre de 2023

El proper dissabte 7 d’octubre de 2023 tindrà lloc a Badalona la 4a trobada de sòcies i socis de la cooperativa Som Mobilitat. La trobada es fa en l’any en que se celebren els 125 anys de la primera assemblea de cooperatives catalanes que es va fer a la ciutat que quasi coincideix amb la dels primers cotxes elèctrics amb ús comercial. Som Mobilitat és una cooperativa per compartir vehicles amb més de 3700 persones i entitats sòcies, que té 37 Grups Locals, entre els quals Badalona i Santa Coloma.

Menjador solidari Gregal

13 de setembre de 2023

L’enfocament no assistencialista del Menjador Solidari Gregal, als barris de Besòs i Maresme de Barcelona són un cas de bona pràctica de com, des de l’autoorganització veïnal, resoldre les necessitats d’alimentació d’una gran quantitat de persones treballant activament per establir vincles i canviar la pròpia situació.

Butlletí N.50

12 de setembre de 2023

Benvingut, benvinguda al nostre Butlletí N.50! Des de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord us portem un nou butlletí d’Economia Social. En aquest cinquante…

Llegir +

Primera verema a la vinya cooperativa de la Vall de Betlem

6 de setembre de 2023

Després de sis anys d’espera des del moment de la plantació dels primers ceps a la vinya de la Vall de Betlem, enguany s’han pogut entrar a celler uns 1000 quilos de diferents varietats de raïm d’aquest projecte cooperativista.

Butlletí N.49

13 de juliol de 2023

Benvingut, benvinguda al nostre butlletí N.49! Des de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord us portem un nou butlletí d’Economia Social. En aquest quaranta-novè número trobaràs:…

Llegir +

La Viquimarató omple buits sobre cooperativisme a la Viquipèdia

3 de juliol de 2023

Durant la diada internacional del cooperativisme, dissabte 1 de juliol de 2023, i convocades per l’Ateneu cooperatiu del Barcelonès Nord, un grup de persones es van trobar a l’antiga seu de la cooperativa La Bienechora per millorar continguts sobre cooperativisme a la Viquipèdia.

Es constitueix l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial

29 de juny de 2023

L’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial, es constituirà el dijous 6 de juliol, de 17 h. a 20:30, a la Nau Bostik de Barcelona (Ferran Turné, 1-11).
Serà una eina d’articulació i d’incidència pública per a l’impuls d’una transició ecològica justa, democràtica i ecofeminista, amb 5 grans objectius, que es volen debatre i aprofundir durant la trobada constitutiva:

Universitat d’Estiu del Cooperativisme (UESCOOP)

16 de juny de 2023

La primera edició de la Universitat d’Estiu del Cooperativisme (UESCOOP), organitzada per Coopcat, és un espai de treball per a tots els agents transformadors (món acadèmic i professional, moviment de base, administració pública i entitats representatives i de promoció i foment del cooperativisme) que influeixen en el canvi de model socioeconòmic.