PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL I DEBAT POSTERIOR

26 de febrer de 2020

El passat diumenge 23 de febrer van organitzar la projecció del documental ‘Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren?’ i un debat posterior al local de La Sargantana Cooperativa. Aquesta activitat s’ha desenvolupat sota el cicle d’Economia Feminista, que forma part del conjunt d’accions multidisciplinàries “Ara! Vuit reptes per a la transformació social del Barcelonès Nord” per promoure el debat col·lectiu al voltant de vuit reptes que s’afronten com a societat. L’objectiu és donar resposta a les crisis globals que amenacen a la societat i transformar el model social i econòmic per a fer-lo més just, democràtic i inclusiu.

Una cinquantena de persones es van apropar al local  de La Sargantana Cooperativa per veure el documental i assistir al posterior debat moderat per la plataforma Bloc Violeta i amb la participació de Mujeres Pa’Lante, Libélulas, Fundació Salut Alta, Ateneu Sant Roc, Centre d’Acolliment de Santa Coloma de Gramenet i Sindihogar-Sindillar.

El documental ‘Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren?’ és una producció de La Directa i Cooperacció. Narra la vida de diferents migrants que han hagut de deixar el seu país per treballar de cuidadores a Catalunya o que han de cuidar a la seva família sense cap mena de reconeixement ni remuneració.

Les diferents entitats participants en el debat van reflexionar sobre la feina de cures que fan les dones migrants. Van debatre sobre les condicions laborals precàries i la invisibilització de la seva feina. Així mateix, van demanar que des de les administracions i la societat es reconegui la seva feina i se’ls apliqui el règim general i no l’especial.

També van denunciar les dificultats amb les què es troben les persones migrants que arriben al país, ja que han d’esperar tres anys perquè els hi puguin fer un contracte laboral i es regularitzi la seva situació. Així mateix, van posar en relleu les dificultats que es troben a les administracions locals per poder inscriure’s al patró municipal.

 

 

 

Categories: