Ara!!! Primer Cicle Economies feministes

13 de febrer de 2020

Des de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord activem el debat col·lectiu al voltant de vuit reptes per a la transformació social del Barcelonès Nord.

El cicle d’accions multidisciplinàries “Ara!!!” Vuit reptes per a la transformació social del Barcelonès Nord”, vol promoure el debat col·lectiu al voltant de vuit reptes que afrontem com a societat per tal de donar resposta a les crisis globals que ens amenacen i transformar el model social i econòmic per a fer-lo més just, democràtic i inclusiu.

Des d’una mirada local, identificant les problemàtiques que afecten les ciutats del Barcelonès Nord, intentarem trobar nous instruments per a encarar també desafiaments globals que esperen resposta de forma urgent.

Ho volem fer comptant amb experiències que ja estan en marxa en el nostre territori i amb projectes d’altres indrets que hagin ajudat a resoldre problemàtiques concretes dels seus entorns.

També volem apropar-nos a aquests reptes amb la intervenció dels creadors i creadores culturals per tal que les jornades esdevinguin una experiència multidisciplinària.Encetem les activitats al voltant del primer repte:

L’Economia feminista:

A través de l’òptica de l’economia feminista es volen proposar accions que contribueixin al canvi de paradigma en les activitats econòmiques que ajudin a construir projectes viables des del punt de vista de la sostenibilitat humana.

Us convidem a participar de les activitats que hem preparat per a aquest primer cicle:


ACTIVITAT 1 / Taller – Xerrada “Traçant vides dignes: Introducció a l’Economia feminista”

Dimecres 19 de febrer de 18:00 h a 20:00h.

A càrrec de Matriu.

Què aprendrem?

A atansar-se i reflexionar sobre la recerca per part de l’economia feminista crítica de noves formes de resoldre les necessitats i desitjos més enllà del capitalisme i del patriarcat.

Què farem?

Introducció a la proposta de l’economia feminista: teoria, pràctiques i reptes.Implicacions de l’aplicació de la mirada feminista de l’economia en grups.


ACTIVITAT 2 / Projecció del documental Fet per La Directa i CooperAcció. ‘Cuidar entre terres. Qui sosté la vida quan les dones migren?’

Diumenge 23 de febrer de 18:00 h a 20:00 h

Posterior Taula rodona i debat sobre el documental. Dinamitza la taula el “Bloc Violeta”. Col·laboren: El Bloc Violeta,
Mujeres Pa’lante, Sindihogar-Sindillar, Fundació Salud Alta, Fundació Ateneu Sant Roc, Fundació Intergramenet i Centre d’acolliment de Santa Coloma.


ACTIVITAT 3/ Presentació del llibre “Volum II. Terra de ningú, perspectives feministes sobre la repressió”

Dijous 5 de març de 19:00 h a 20:30 h

Amb la participació d’una de les autores del llibre, Edicions

Pol·len, Gatamaula i Saltamartí llibres


Totes les accions es faran al local de La Sargantana (Carrer Sant Sebastià, 2. Badalona)

INSCRIU-TE!

Per més informació podeu contactar amb Anna Abellan
coordinacio@ateneubnord.cat
T_610 38 17 71

 

Categories: