Presentació del llibre ‘Volum II. Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la repressió’

11 de març de 2020

La presentació del llibre ‘Volum II. Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la repressió’ va tancar el repte d’Economies Feministes de cicle ‘Ara! Vuit reptes per a la transformació social del Barcelonès Nord’. Amb la col·laboració de la llibreria badalonina Saltamartí Llibres, les companyes de Pol·len Edicions i Gatamaula van acudir a La Sarganta per presentar el llibre.

En aquest segon volum, diferents dones proposen eines per pensar la repressió en l’àmbit històric actual, tant a Catalunya com a altres territoris de l’Estat espanyol. En definitiva, és un recull de les diferents repressions i com aquestes afecten les donen i els feminismes.

Al primer volum, diferents veus feministes i LGBTI van parlar sobre la independència, l’autodeterminació dels pobles, les identitats nacionals, la sobirania i els estats, entre altres. Aquest segon volum podria considerar-se un nou capítol del primer, ja que és una reacció a la situació política i social actual.

A la presentació, Pol·len Edicions va remarcar la importància dels llibres col·lectius. “Volem fer llibres col·lectius, publicar reflexions que surtin del debat col·lectiu. El discurs feminista ha de sortir d’aquest espais i de l’activisme”, va remarcar una de les editores.

Gatamaula també va participar en la presentació, ja que ha coeditat el llibre. “En aquest segon volum es reflexiona sobre la repressió en si mateixa. Hem publicat articles professores i activistes, però també de persones que expliquen la seva experiència personal”, van comentar des del col·lectiu.

El llibre té caràcter testimonial: dotze autores han explicat seves experiències per tal de trobar eines per fer front a la repressió. Clara Camps és una de les persones que han participat en el llibre. A la presentació va recalcar la importància de parlar de la repressió en clau feminista, ja que s’exerceix de manera diferent en les dones. Així mateix, va explicar els diferents mètodes repressius, com ara el sexual. “En els moments de conflicte, el cos de la dona és un element clau”, va recalcar la Clara.

 

Categories: