Es constitueix l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial

29 de juny de 2023

L’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial, es constituirà el dijous 6 de juliol, de 17 h. a 20:30, a la Nau Bostik de Barcelona (Ferran Turné, 1-11).

Aquest espai polític es va gestar els mesos previs i durant el Fòrum per la Transició Ecosocial, celebrat els dies 23 i 24 de febrer a Barcelona, i posteriorment, quan col·lectius i entitats impulsores han anat valorant els resultats i analitzant el moment en què ens trobem.

Serà una eina d’articulació i d’incidència pública per a l’impuls d’una transició ecològica justa, democràtica i ecofeminista, amb 5 grans objectius, que es volen debatre i aprofundir durant la trobada constitutiva:

Ser una veu en el debat públic sobre la transició ecosocial, fer incidència política i generar un relat atractiu sobre la transició.

Desenvolupar un programa polític compartit a partir del manifest i dels 17 blocs temàtics presentats al Fòrum, i cohesionar els moviments socials al voltant d’una visió comuna de transició ecosocial.

Afavorir processos de transició ecosocial des de l’àmbit local, mitjançant la creació d’Assemblees Locals per la Transició Ecosocial.

Afavorir la coordinació estratègica entre totes les lluites de resistència per acordar dates i mobilitzacions clau, i evitar duplicitats.

Fer seguiment i recolzar el desplegament d’accions derivades dels 5 eixos de treball del Fòrum i de les organitzacions i entitats membres de l’Assemblea.

Les inscripcions per participar en la trobada del 6 de juliol, estan obertes a través d’un formulari.

Vegeu també

Categories: Etiquetes: , ,