Passa el relleu!

Coneixes el relleu cooperatiu?

Planteja’t la continuïtat del negoci que gestiones o on treballes mitjançant la fórmula cooperativa, podràs mantenir els llocs de treball, l’activitat econòmica, la salut del teixit comercial i veïnal del teu barri.


Passa el relleu

Vols fer un canvi de fórmula jurídica per tal d’integrar les persones treballadores en la propietat de l’activitat?

Perquè la propietat vol compartir el projecte amb les persones treballadores.

Perquè la propietat no pot donar continuïtat al negoci, per jubilació, incapacitat o defunció de la persona propietària.

Per altres motius detectats per les persones propietàries o les persones treballadores.

US AJUDEM A CREAR UNA COOPERATIVA


L’empresa on treballes està propera al tancament i t’agradaria continuar amb l’activitat?

Perquè es troba amb dificultats (té problemes per pagar les nòmines o té deutes).

Perquè ha entrat en crisi i es veu obligada a instar un concurs de creditors.

Per qualsevol altre motiu…

US AJUDEM A CREAR UNA COOPERATIVA


Pren el relleu

Voleu comprar una activitat empresarial?

Perquè teniu un projecte col·lectiu i esteu valorant adquirir una activitat.

Perquè com a persones treballadores d’una empresa heu vist que teniu la possibilitat de fer una oferta per comprar-la i continuar l’activitat com a cooperativa.

Per qualsevol altre motiu…

US AJUDEM A COMPRAR UNA ACTIVITAT EMPRESARIAL


A cooperar!

T’expliquem els avantatges de constituir una cooperativa i com poden beneficiar-te a tu!

Les cooperatives són empreses que generen una economia centrada en les persones i no en el capital, estableixen lligams de solidaritat amb l’entorn, afavoreixen la intercooperació i construeixen un futur social i ambiental en benefici de tothom.

Comparteixen recursos i processos de treball, aposten pel producte de proximitat i el comerç just, participen de moviments socials i xarxes de suport locals. L’adhesió és oberta i voluntària, i no s’hi discrimina per motius de gènere, raça, ni condició social.

La transparència facilita que les sòcies siguin sempre coneixedores de la situació de la cooperativa, i en la presa de decisió totes puguin tenir el mateix pes i rellevància, fan un repartiment just dels recursos i tenen cura i s’impliquen amb l’entorn que les acull.


Passa d’ACAPARAR a COOPERAR!

La cooperativa en relació amb la riquesa.

Tant si tens un projecte col·lectiu, com si estàs pensant a jubilar-te, o simplement creus en el repartiment just dels recursos per sumar capacitats, el RELLEU COOPERATIU és la solució.

Passa de COMPETIR a COOPERAR!

La cooperativa en relació amb l’entorn.

Tant si teniu un projecte col·lectiu, com si esteu pensant a fer un traspàs, o simplement creieu que el benefici per l’entorn és un benefici per a tothom, el RELLEU COOPERATIU és la solució.

Passa d’OBEIR a COOPERAR!

La cooperativa en relació amb les persones.

Tant si teniu un projecte col·lectiu, com si us han acomiadat i voleu seguir amb l’activitat, o simplement creieu que on no arriba una, hi arribem totes, el RELLEU COOPERATIU és la solució.


Voleu passar o agafar el relleu? Nosaltres us assessorem!

T’acompanyem i assessorem en tot moment perquè coneguis tant els mecanismes gratuïts a l’hora de fer un traspàs amb garanties, com els tràmits per iniciar des de zero el vostre projecte cooperatiu.
*Expliqueu el vostre projecte i l’Ateneu BNord us acompanyarà en totes les passes per crear una cooperativa. Paral·lelament, Reempresa us acompanyarà en totes les passes per comprar una activitat que estigui en funcionament.

Vegeu, pas a pas, els tràmits i recursos per reemprendre en clau cooperativa, PASSA EL RELLEU!


A. US AJUDEM A CREAR UNA COOPERATIVA:

  • Heu de sol·licitar el nom al registre i us ajudem a redactar els estatus de la cooperativa segons les vostres necessitats i els aproveu a l’assemblea constituent.
  • Obriu el CCC bancari per aportar el capital social inicial i us veieu a la notaria per elevar a públic els estatuts.
  • Heu de liquidar l’ITP (Impost de Transmissions Patrimonials) i l’AJD (Actes Jurídics Documentats), un tràmit sense cost per a les cooperatives. Un cop fet això us inscriviu al Registre de Cooperatives.
  • Ara ja podeu fer l’alta a Hisenda i Seguretat Social. Tot això amb una metodologia d’acompanyament específica per a projectes col·lectius que promou el factor humà grupal i el treball relacional d’acord amb els valors de les cooperatives tals com la democràcia, la igualtat i la cooperació.

US AJUDEM A COMPRAR UNA ACTIVITAT EMPRESARIAL

  • Signem l’acord de confidencialitat amb l’empresa cedent. Així podreu intercanviar informació i documentació de l’activitat empresarial amb garanties i tranquil·litat.
  • S’inicia ara l’anàlisi de viabilitat del vostre projecte. Treballem el pla d’empresa, estudiem el finançament necessari i validem la solidesa del projecte. Mitjançant la documentació facilitada per l’empresa cedent, veurem la trajectòria del projecte i establirem els punts claus per donar continuïtat a l’activitat i seguir fent que creixi.
  • Si us animeu a tirar-lo endavant, us ajudem a redactar els documents necessaris per capitalitzar l’atur o cercar finançament, com ara: La carta d’intencions o el contracte d’arres. S’iniciarà la fase de negociacions finals amb l’empresa cedent. També comptareu amb el nostre acompanyament per facilitar que les dues parts trobin punts en comú per garantir l’èxit de la transmissió.
  • Un cop arribeu a l’acord final amb l’empresa cedent, us facilitem el contracte de compravenda final.

+info a: t_934 665 224

coordinacio@ateneubnord.cat / rgalvez@grameimpuls.cat
Aquest servei és possible gràcies al Conveni de col·laboració entre la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i Reempresa.


Altres recursos per al relleu cooperatiu:

Accedeix a la notícia de la Matinal de Reempresa a Badalona.

Accedeix a la notícia de signatura de conveni amb Reempresa!

Descarrega’t la nostra guia i remprèn en clau cooperativa!

Descarrega’t el Breu manual per a la recuperació d’empreses a partir de la fórmula cooperativa