Experiències d’intercooperació que ens inspiren

2 d'abril de 2024

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya editem un catàleg per mostrar projectes d’intercooperació d’èxit. Es tracta d’un document amb 7 experiències inspiradores de diferents sectors professionals amb l’objectiu de facilitar rèpliques i noves iniciatives.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC) presentem un recull d’experiències inspiradores en matèria d’intercooperació socioeconòmica en el marc de l’Economia Social i Solidària que s’estan duent a terme actualment a Catalunya. L’objectiu és  que aquesta mostra serveixi d’inspiració a les organitzacions per facilitar-ne la  rèplica i proliferació al territori. 


Si alguna d’aquestes experiències us inspira i voleu replicar-la o adaptar-la al Barcelonès Nord, des de l’ateneu us hi podem posar en contacte i també us podem acompanyar gratuïtament en la posada en marxa.


Intercooperació, què és això.

La intercooperació és una pràctica habitual entre les entitats de l’Economia Social i Solidària amb l’objectiu de crear projectes col·lectius que donin resposta a necessitats detectades al territori, alhora que fomenten el suport mutu i milloren la viabilitat econòmica de cada entitat participant. 

Catàleg d’experiències

El catàleg està format per un total de 7 casos d’èxit de diferents sectors professionals i de diferents zones del territori català: 

  • Cercle de migracions i d’economia social i solidària antiracista de l’Ateneu  Cooperatiu de Barcelona – Coòpolis (antiracisme i diversitat). Barcelona.
  • Mengem Ponent (agroecològic, distribució, comercialització i consum).  Vegueria de Ponent. 
  • Osona Energia (transició energètica). Osona. 
  • Som ecologística (logística). Àrea Metropolitana de Barcelona
  • La Traça (cultura). Ripollès, Berguedà, Solsonès, Cerdanya, Alt Urgell, Pallars  Sobirà i Jussà, Alta Ribagorça i Val d’Aran. 
  • TreaSure Family APP (informàtica i petita infància). L’Hospitalet de Llobregat.
  • Ecosistema Cooperatiu de Valls (multisectorial). Valls. 

Xarxa d’Ateneus Cooperatius

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius és un programa de la Direcció General d’Economia  Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Està  formada per 14 ateneus interconnectats i distribuïts per tot el territori que tenen  l’objectiu de dinamitzar i crear relacions socioeconòmiques col·lectives,  democràtiques, justes i solidàries i, contribuir a l’enfortiment i el creixement de l’activitat econòmica així com a la creació de llocs de treball de qualitat. Lideren els  Ateneus més de 120 entitats socials, cooperatives, entitats locals i altres agents  referents de l’ecosistema.

Categories: