Formacions per obtenir i renovar el Segell “aquí assessorem l’economia social” per a gestories.

12 de setembre de 2022

S’ha obert el període per l’obtenció i per a la renovació del segell “aquí assessorem l’economia social” per a gestories. Per a les gestories que ja tenen el segell d’edicions anteriors hi haurà una única sessió el dia 15 de setembre de 15:30 a 18:30 amb la qual obtindran la renovació. Per a les gestories i professionals que encara no el tenen hi ha una formació tècnica gratuïta amb la qual podran obtenir el segell, aquesta formació es farà en cinc sessions de 15:30 a 18:30 (menys la primera, més curta) del 20 de setembre al 4 d’octubre de 2022. Per obtenir el segell cal assistir a totes les sessions. Tant la sessió de renovació com la formació per l’obtenció es faran online.

Al Barcelonès Nord ja hi ha unes quantes gestories que van obtenir el segell i volem que cada vegada hi hagi més gestories preparades per fer-ho. En la taula rodona sobre cooperativisme cultural en la presentació de la nova edició de l’Ateneu cooperatiu que es va fer a principis d’any es va constatar que les cooperatives havien estat mal assessorades per les seves gestories i, per això, havien trigat a adoptar la forma cooperativa que consideraven molt més adequada a la seva manera de funcionar. Sabem que això històricament ha passat, per falta de formació, coneixements tècnics i experiència. I no volem que continuï passant. Aquestes formacions i aquest segell són un instrument per aconseguir-ho.

Un segell impulsat per la xarxa d’ateneus cooperatius

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, juntament amb la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, hem impulsat aquest segell de formació contínua anomenat “Aquí assessorem l’Economia Social” orientat a gestories i assessories del territori.

El segell busca reconèixer els/les prescriptors/es que a través de l’Ateneu Cooperatiu del seu territori realitzin la formació contínua sobre l’Economia Social, Solidària i la fórmula cooperativa.

Això fa possible que des de l’Ateneu puguem derivar, a les gestories participants, dels projectes detectats que s’han constituït en cooperativa o associació o que volen fer-ho, per ser assessorats. També compartim amb les gestories participants materials i recursos útils del moviment cooperatiu. 

A continuació trobareu els continguts de la formació, enllaços per inscriure-us-hi i informació ampliada sobre el segell.


Obtenció del segell “aquí assessorem l’economia social” 2022


Renovació del segell “aquí assessorem l’economia social” 2022


Per saber-ne més?

A través d’aquest enllaç trobareu tota la informació sobre què és el segell i com obtenir-lo.

També hi podreu consultar el mapa amb les més de 70 gestories i assessories a tot Catalunya que ja disposen d’aquest distintiu.

A més a més, escoltareu de primera mà el testimoni de dues gestories cooperatives catalanes, La Qperativa i Mil Mans, a través del podcast on ens expliquen la seva experiència i per què és important disposar d’aquest segell.


El segell al Barcelonès Nord

Coneix les gestories del Barcelonès Nord que ja han obtingut el segell 2021!

Categories: