2a sessió sobre regularització laboral de les persones migrants. Com va ser?

9 de juliol de 2020

Aquest passat dilluns 6 de juliol s’ha realitzat una segona sessió formativa sobre regularització laboral de les persones migrades organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. La sessió, que va durar dues hores, va ser a càrrec de la cooperativa FemProcomuns amb Raquel Prado, professora de Dret d’estrangeria a la UB i sòcia de la cooperativa.

En aquesta jornada van participar una desena de persones d’entitats del territori com la Fundació Integramenet, el Centre d’Acolliment de Santa Coloma i el Centre Obert Rialles, entre d’altres persones que treballen en l’àmbit de l’assistència i formació amb persones migrants amb problemes de regularització laboral.

En una primera sessió, el passat mes de maig (veure notícia) es va poder abordar la situació jurídica en què es troben les persones migrants en relació a l’accés al treball, les problemàtiques habituals per accedir a una feina i/o per poder emprendre projectes laborals des del món del cooperativisme. 

En aquesta segona sessió es va poder aprofundir en detalls amb casos de situacions diverses que es solen donar amb exemple sen l’àmbit de les cures i feines de la llar, la regularització laboral en en el règim general de la seguretat social, el règim d’autònoms i en la inserció com a persona sòcia d’una empresa, detallant el cas de les cooperatives.

Adjuntem els materials generats en la sessió:

1a sessió: marc legal

Pad/apunts https://pad.femprocomuns.cat/p/labmigrades27052020

Document presentació: https://drive.google.com/file/d/1TocCRRXLGvsPJh-qijuFWSV4xTFOUIaT/view?usp=sharing

2a sessió: casos concrets

Pad/apunts: https://pad.femprocomuns.cat/p/labmigrades06072020

Document presentació: https://drive.google.com/file/d/18VYnTNWI71bbTM0OYIVCo1WwfAG7ALJe/view?usp=sharing

Categories: Etiquetes: , , , , , , , ,