Regularització laboral de les persones migrades – Com va ser?

29 de maig de 2020

Aquest passat dimecres 27 de maig s’ha realitzat una sessió formativa sobre regularització laboral de les persones migrades organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. La sessió, que va durar dues hores, va ser a càrrec de la cooperativa FemProcomuns amb Raquel Prado, professora de Dret d’estrangeria a la UB i sòcia de la cooperativa.

En aquesta jornada van participar una quinzena de persones d’entitats del territori com la Fundació Integramenet, la Fundació Salut Alta, l’Associació ISIL, el Centre d’Acolliment de Santa Coloma, el Centre Obert Rialles, així com d’altres com ara Creu Roja, AMIC i la Xarxa Laboral del Raval, a més de cooperatives del Barcelonès Nord com Aberdeen, La Sargantana i Capfoguer.

La sessió va voler abordar la situació jurídica en què es troben les persones migrants en relació a l’accés al treball, les problemàtiques habituals per accedir a una feina i/o per poder emprendre projectes laborals des del món del cooperativisme. Així, es va poder introduir les situacions jurídiques de les persones treballadores migrants, la tipologia d’autoritzacions per la regularització donant-se un debat posterior en què es van acabar resolent dubtes referent a situacions en què es troben les diferents entitats que treballen en aquest àmbit.

Finalment, es va concloure aprofundir en una segona sessió per abordar els recursos i qüestions pràctiques per poder desenvolupar projectes cooperatius i abordar les situacions particulars per la regularització laboral d’aquest sector de la població, i que es realitzarà durant les setmanes vinents.

Categories: