Una quinzena de cooperatives i entitats participen a la 1a Taula Territorial del 2020

Una quinzena de cooperatives i entitats participen a la 1a Taula Territorial del 2020

 Entorn 15 cooperatives i entitats, a través de més d’una vintena de persones van participar a la primera Taula Territorial del 2020 organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord en format online el passat dimarts 28 d’abril.

L’objectiu principal de la trobada va ser configurar un espai participatiu per assolir reptes i responsabilitats compartides amb els agents del territori. A partir de la informació recollida, es treballarà en un pla de treball conjunt per fer front a les conseqüències crisi del Covid-19 des de l’Economia Social i Solidària (ESS) i el cooperativisme.

Diferents persones i entitats de l’àmbit cooperatiu i de l’ESS del Barcelonès Nord van participar en la trobada amb l’objectiu de donar resposta a la crisi i treballar conjuntament per consolidar l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès com una entitat de referència del territori.

Davant la crisi actual, es van aportar diferents idees, com ara seguir generant activitat, cercar i treballar en vies de finançament col·lectiu pels diferents projectes, cedir espais i materials i  i donar resposta a les situacions laborals de treballadors en situacions de vulnerabilitat durant el confinament. També es va demanar que des de l’ESS es generi una vinculació amb les xarxes solidàries i de suport mutu creades a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià.