Un any més del mercat de cooperatives escolars a Badalona!

1 de juny de 2021

L’alumnat del Col·legi Badalonès i de l’escola Miguel Hernández de Badalona han participat aquest curs escolar en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, conegut com a CUEME -promogut per la Diputació de Barcelona i, a Badalona, organitzat per l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. Han participat un total de 125 alumnes creant fins a sis cooperatives.

El passat 28 de maig els i les alumnes de l’escola Miguel Hernández van posar a la venda els productes que han elaborat a les dues cooperatives de l’escola en diverses parades als encants de Montigalà. Les quatre cooperatives del Col·legi Badalonès ho faran el 4 de juny a la mateixa escola.

El procés de les cooperatives escolars ha estat acompanyat per l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació -IMPO- i personal tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. L’aprovació dels estatuts, la creació del consell rector, el registre municipal de cooperatives escolars i altres tramitacions han estat algunes de les tasques del procés. També, amb el suprot de l’Ateneu Cooperatiu han rebut l’ajut en l’estudi del mercat, l’elecció dels productes a elaborar i, sobretot, en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme en l’entorn de Badalona i el Barcelonès Nord. 

Prèviament cada una d’aquestes sis cooperatives han hagut d’aprovat els seus estatuts, crear la seva junta directiva, demanar la inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentar la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants. A més, han comptat amb al col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo en la creaciód e la imatge corporativa i els logotips, entre d’altres tallers i accions.

El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut per la Diputació de Barcelona des del curs 2011-12 i a Badalona l’organitzen des de llavors l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Categories: