Tercera Taula Territorial · Migració

8 d'octubre de 2018

El dissabte 20 d’octubre a partir de les 10 h, organitzem la Tercera Taula Territorial sobre la relació entre migració i economia social i solidària, que tindrà lloc al Centre Cultural l’Escorxador de Badalona.

La població migrada a l’àrea del Barcelonès Nord representa gairebé el 15% del total. La majoria d’aquesta població afronta, en un escenari de crisi econòmica, situacions personals que fan molt difícil establir les seves condicions de vida de forma digna. A més, les traves burocràtiques i els llargs processos de regularització de la seva situació legal, aguditzen la situació de precarietat que, en molts casos, ja suporten en els seus llocs de treball. Davant aquesta realitat, molt viva en els barris del Besòs, l’economia solidària i el cooperativisme és i ha estat una eina de dignificació de les condicions de vida d’alguns col·lectius de persones migrades.

Conèixer el camí recorregut pels projectes cooperatius impulsats per aquest col·lectiu i l’abast de la seva participació en empreses ja constituïdes dins l’àmbit de l’economia solidària, ens ha d’ajudar a dibuixar noves estratègies de consolidació i impuls que han de passar inevitablement per l’estudi de la situació en què es troba la integració d’aquests col·lectius dins el teixit solidari del territori, i la proposta de nous espais de dinamització i acompanyament tant pel que fa a iniciatives d’autoocupació sorgides de col·lectius de persones migrades, com també a establir vies de participació dins els espais d’activitat econòmica i social de la xarxa d’entitats d’economia solidària del Barcelonès Nord.

Per aquests motius, l’Ateneu Cooperatiu dedica la seva Taula Territorial del 2018 a la relació entre migració i economia solidària el dia 20 d’octubre a partir de les deu del matí al Centre Cultural de l’Escorxador a Badalona. Hi intervindran responsables de la Fundació Surt i del col·lectiu Migres per tal de situar el marc de discussió de la taula i hi estan convocades a participar-hi totes les entitats i empreses que se sentin involucrades en la proposta de noves estratègies d’inclusió social i laboral dirigides a aquest sector de població. Dins la jornada també hi haurà un espai de treball sobre el procés de regularització de persones migrades des de les entitats d’economia social i solidària conduït per la cooperativa d’assessorament jurídic IACTA.

Formulari d’inscripció

Categories: