Som Mobilitat activa el servei a Badalona

21 de maig de 2019

El cotxe de SomMobilitat entrant per primer cop al parking de la plaça Pompeu Fabra, Badalona.

Som Mobilitat, la cooperativa que promou una mobilitat sostenible, ja ha posat en marxa el servei a la nostra ciutat. El primer cotxe es troba al pàrquing de Pompeu Fabra i està disponible per tots els socis.

El cotxe està aparcat i endollat a una de les places amb connectivitat elèctrica d’aquest pàrquing, gestionat per l’empresa Engestur (amb que Som Mobilitat ha signat un conveni de col.laboració), de manera que un cop algun soci n’ha fet ús es torna a carregar pel següent usuari. L’accés al cotxe és molt fàcil i només cal instal·lar una aplicació al mòbil que permet l’obertura de la porta del cotxe i el seu tancament al finalitzar l’ús.

Per fer-se soci només cal fer una aportació de 10€ que permet accedir, no només als cotxes de Badalona, sinó també als de la resta de Catalunya.

El cost del cotxe en ús esporàdic és de 5,5€/h, o 55€/dia complert, però aquest preu baixa fins a 4€ i 40€/dia si es compren hores per endavant. Aquestes tarifes inclouen 30 km/hora o 200km/dia (l’excés de recorregut es facturarà a 0,08 €/km). Hi ha moltes altres modalitats de contractació i pagament que es poden consultar al web.

El cotxe té una autonomia d’aproximadament 240 km i en el preu del lloguer hi estan inclosos tots els conceptes: recàrrega de les bateries, assegurances, aparcament,, neteges ordinàries, manteniments, cadiretes per a infants i els peatges gratuïts a les autopistes de la Generalitat..

La facturació arriba al soci a final de mes com amb les companyes de serveis tradicionals (llum, telefonia, etc)

Ara, l’objectiu del grup local de Som Mobilitat és anar ampliant el nombre de cotxes disponibles i estendre el servei a la resta del municipi. Per això anima als ciutadans de Badalona a fer-se socis. Així mateix, es posa a disposició de totes les empreses i associacions de Badalona per a que se sumin al projecte (Som Mobilitat ofereix serveis especials per a elles) i, des del seu àmbit, aportin altre tipus de beneficis a la ciutat.

Per a ajudar a posar en marxa més cotxes a Badalona o la resta de Catalunya es poden fer aportacions econòmiques accedint a aquest enllaç.

La missió de Som Mobilitat

Som Mobilitat pretén impulsar la mobilitat sostenible (compartida i elèctrica) per tal de reduir el nombre de cotxes, el soroll i la contaminació als carrers, amb l’objectiu de tenir més espai públic per al vianant, limitar el canvi climàtic i millorar la salut de les persones.

Som Mobilitat compta actualment amb més de 1.300 socis a tot Catalunya que poden accedir a la informació econòmica i social de la cooperativa i participar en la seva governança a través de les comissions de treball, dels grups locals i de l’Assemblea General.

Més informació

 

Categories: