Dues cooperatives del Barcelonès Nord avaluen noves línies de negoci en la nova edició dels projectes Singulars

16 de febrer de 2024

La nova edició del programa Singulars de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, de la Generalitat de Catalunya, atorga dos projectes al Barcelonès Nord. En aquesta edició són projectes de dues cooperatives de Santa Coloma de Gramenet: Àgora, desenvolupament personal i Cervesa Capfoguer

Els projectes Singulars tenen per objectiu generar ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials, noves línies de negoci, noves empreses i nous mercats, en el marc de l’economia social i cooperativa i aprofitant oportunitats estratègiques del propi sector d’acitivitat, o del territori. Coneixem, en aquest cas dos projectes impulsats per cooperatives del Barcelonès Nord en el marc de l’obertura de noves línies de negoci en el seus sectors:

Ágape, acompanyament a la mapaternitat i criança

 Ágape és un espai d’acompanyament de tots els processos associats a la mapaternitat i la criança, orientat per expertes en l’àmbit i professionals de la salut, i dirigit a la comunitat de Santa Coloma de Gramenet, rodalies i en línia. Impulsat per la cooperativa Àgora, desenvolupament personal, té com a objectiu acompanyar amb calidesa a mares i pares en aquesta etapa i facilitar que totes les persones puguin accedir a informació essencial i valuosa, grups de suport i orientació personalitzada de qualitat per viure la mapaternitat i la criança amb confiança i plenitud, contribuint així a construir comunitats més fortes i famílies més saludables i conscients. 
A Ágape s’ofereixen tots els recursos que es puguin necessitar en un únic espai, a través de quatre blocs d’actuacions: a) assessoraments i acompanyaments personalitzats presencials o en línia subvencionats fins a un 60%; b) plataforma en línia de contingut exclusiu en format vídeo; c) grups de suport presencials o en línia (embaràs, postpart, criança i dol gestacional); i d) “El rusc” en línia, un espai on intercanviar experiències i vivències amb altres mares i pare.

Per saber-ne més visiteu: https://somosagape.es

Cervesa cooperativa, amb ingredients ecològics i de proximitat per a esdeveniments culturals i l’hostaleria

El projecte Singulars promogut per la cooperativa Cervesa Capfoguer té l’objectiu de fer créixer el mercat social a través de la materialització d’un salt d’escala oferint cervesa de qualitat, competitiva i amb un servei professional i especialitzat sota els criteris de l’economia social i solidària per a esdeveniments culturals i l’hostaleria. Per a poder competir i ser alternativa de consum conscient a les grans cerveseres d’acumulació de capital privat s’ha de complementar la càrrega ètica del producte amb la competitivitat, la professionalització i l’especialització.    

Amb aquest projecte la cooperativa vol materialitzar un salt d’escala en la producció doblant la capacitat productiva del seu obrador, transitant a un model de planificació i estocatge, millorant l’eficiència dels processos. Ho acompanyaran d’un pla de comercialització i llançament de la línia d’activitat que farà tenir la dimensió necessària per consolidar la cooperativa i els llocs de treball que se’n deriven, oferint una alternativa de consum sostenible en barres de bars, restaurants i esdeveniments. Tot acompanyat d’un procés de transformació digital, que especifiquen serà el pla de paller per assolir aquests objectius.

Podeu anar seguint el procés a: https://www.instagram.com/cervesacapfoguer


Vegeu també

Categories: Etiquetes: , , , ,