Ruta Joan Peiró i el moviment obrer a Badalona durant els anys 1908-1920

7 de desembre de 2022

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord us convidem a visitar alguns dels escenaris de la vida de Joan Peiró i de l’actiu moviment obrer de principis de segle a Badalona.

Aquest any es commemora el 80è aniversari de l’afusellament del sindicalista llibertari, cooperativista i polític català Joan Peiró i Belis.

És coneguda la seva activitat sindicalista que el va portar a la secretaria general de la CNT els períodes del 1922-23 i el del 1927-29. També ho és la seva trajectòria política que el va dur a participar en el govern de l’estat com a ministre d’indústria del 1936 al 1937. Menys coneguda és la seva activitat com a cooperativista a les Cristalleries de Mataró així com els detalls de la seva vida a Badalona entre els anys 1908 i 1920.

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord volem donar a conèixer la figura d’en Joan Peiró a través de la seva activitat política i sindical a la ciutat de Badalona i ho farem prenent com a referència els espais urbans on van succeir els fets més rellevants de la seva vida i també del moviment obrer badaloní. Acompanyats dels historiadors experts en moviment obrer i sindicalisme Jordi Albaladejo Blanco i Joan Zambrana Capitán, descobrirem els escenaris on en Joan Peiró es va iniciar en el sindicalisme llibertari i que també son els de l’actiu moviment obrer de principis del segle vint a la ciutat.

Endinseu-vos en un dels períodes més transcendents i intensos de la història de Badalona seguint les passes d’un jove sindicalista llibertari.Ruta organitzada en col·laboració amb la Comissió Peiró i el CEDALL


DESCARREGA EL MAPA

Enllaç a la ruta amb Google Earth

Categories: