Regala llibres, gaudeix d’un #NadalResponsable

20 de desembre de 2019

Arriba el Nadal i les dades de consum creixen. La gent comença a comprar de manera desorbitada, sigui per costum o perquè els mitjans de comunicació i les grans empreses els animen a consumir amb l’excusa que és Nadal.

Enguany, des de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord us animem a fer un consum conscient i responsable durant aquestes festes. Algunes idees que us proposem són reduir el nombre de regals, oferir experiències o regalar productes que no generin residus. Per revertir la tendència típica del Nadal, us suggerim que regaleu diferents llibres sobre l’Economia Social i Solidària a aquelles persones interessades en aquest àmbit o que en volen conèixer més.

Us deixem una llista amb el recull de llibres que hem fet!

 1. ‘Con voz propia. La economia feminista como apuesta teòrica y política’. Els texts són de Cristina Carrasco, Amaia Pérez, Mertxe Larrañaga, Yolanda Jubeto, Paloma de Villota, Lina Gálvez i Yayo Herrero.
 2. ‘Invitació a l’Economia Solidària’ per Jordi Estivill. (enllaç: https://www.saltamarti.cat/cat/libro/invitacio-a-leconomia-solidaria_527645)
 3. L’economia social i solidària a Barcelona’ per Anna Fernández i Ivan Miró. (enllaç: https://www.saltamarti.cat/cat/libro/economia-social-y-solidaria-en-barcelona_527822)
 4. L’economia solidària en 100 paraules’ per Jordi García. (enllaç: https://www.saltamarti.cat/cat/libro/leconomia-solidaria-en-cent-paraules_511741)
 5. Cooperativismo y cultura: una alianza necesaria’ per Cristina González i Marcos Lorenzo. 
 6. ‘Trueque i Economía Solidaria’ per Susana Hintze.
 7. ‘El Salva, un compromiso de lucha social’ per Marcelo López. 
 8. ‘Femení plural. Les dones a l’economia cooperativa’ per Joana Grenzer i Elba Mansilla. 
 9. ‘Ciutats cooperatives. Esbossos d’una altra economia urbana’ per Ivan Miró. (enllaç: https://www.saltamarti.cat/cat/libro/ciutats-cooperatives_527648)
 10. ¿De qué hablamos cuando hablamos de economia social? Per Roberto D. Roitman.
 11. ‘Economies transformadores de Barcelona’ per Ruben Suriñach.
 12. ‘Esmolem les eines. Debates de l’economia solidària per la transformació social’ editat per la XES. (enllaç: https://www.saltamarti.cat/cat/libro/esmolem-les-eines_527646)
 13. Guía sobre la Economía Social y Solidaria’ escrit per CCOO.
 14. Asociarse para el bien común’ per Jean-Louis Laville. (enllaç: https://www.saltamarti.cat/cat/libro/asociarse-para-el-bien-comun_527649)
Categories: