L’Obrador de Gramenet guanya el premi Besòs Cooperatiu

30 d'octubre de 2019

En Juanjo i en Rafa de l'Obrador de Gramenet sostenent el premi davant de la Cooperativa La Sargantana
En Juanjo i en Rafa de l'Obrador de Gramenet sostenent el premi davant de la Cooperativa La Sargantana

La fleca cooperativa l’Obrador de Gramenet ha guanyat la primera edició del premi Besòs Cooperatiu. El guardó, que impulsa l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, ha destacat aquest projecte cooperativista com el millor de nova creació del Barcelonès Nord. La fleca està ubicada al carrer Major de Santa Coloma i va obrir les portes al març d’aquest any.

El premi s’ha fet públic en un acte a La Sargantana, on han participat les cooperatives que formen part de l’Ateneu. L’acte ha servit, també, per reivindicar la tasca de sensibilització i de foment del cooperativisme que l’Ateneu realitza des de fa tres anys al Barcelonès Nord.

El premi consta d’un ajut econòmic de 2.250€, a més d’altres dotacions en espècie, com ara la creació de la identitat corporativa per part de l’agència de disseny LaPage i formació i assessorament especialitzat. Aquesta acció és una iniciativa de l’Ateneu, en la línia de fomentar la creació de cooperatives a Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià de Besòs.

Cada any, al voltant d’una desena de cooperatives neixen al territori. Moren molt poques i l’increment de la massa crítica impulsa la creació d’un ecosistema econòmic més democràtic, social i feminista.

A la fotografia de dalt veiem en Juanjo i en Rafa de l’Obrador de Gramenet sostenent el premi davant de la cooperativa La Sargantana.

Categories: