Les entitats de la 2a Taula territorial aborden les propostes per enfortir l’ESS en el territori

29 de juliol de 2020

Diversos representants de cooperatives i associacions del Barcelonès Nord es van trobar el passat 18 de juny en la 2a Taula Territorial de 2020, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord en format online.

L’objectiu principal de la trobada va ser la presentació del pla de treball realitzat sorgit de la detecció de necessitats i propostes desenvolupades en la primera sessió de la Taula Territorial el passat mes d’abril. La trobada va servir, a més, per validar les estratègies col·lectives pel desenvolupament d’un fons econòmic i la cerca de vies de finançament dels projectes em un moment d’incertesa molt gran vinculat a la crisi del Covid-19. 

El pla de treball presentat va incloure totes aquelles accions que des de l’Ateneu Cooperatiu s’han anat realitzant per donar resposta a les necessitats del moment: desenvolupament d’eines de formació i assessorament (assessorament col·lectiu, openstreetmap, regularització laboral de persones migrants, moneda social),  la campanya “La Regeneradora” (amb eines de finançament, estratègies d’adaptació i gestió de la desescalada), l’obertura d’un nou punt d’assessorament professional, sessió de vinculació amb les xarxes solidàries creades al Barcelonès Nord i l’edició de materials referent a grups de consum.

En la trobada es va poder fer retorn per part del grup de treball creat per desenvolupar la proposta de Fons Cooperatiu econòmic i social, fixant els objectius de suport a l’emergència social i alimentària, al teixit productiu de proximitat amb consum responsables i al teixit cultural. Es va validar la proposta per seguir aprofundint en el projecte.

Per finalitzar, es va donar pas a exposar noves idees de projectes a desenvolupar de forma col·lectiva, centrant-se en l’àmbit agroecològic, de les quals s’acorda realitzar una trobada específica referent a la recuperació d’espais agrícoles i per donar continuïtat al treball realitzat al respecte des del Pol Cooperatiu del Besòs.

Categories: Etiquetes: , , , , , , , , , , ,