La 3ª Taula Territorial de l’ESS del Barcelonès Nord fa balanç de la feina feta i encara el nou curs.

29 d'octubre de 2020

Diversos representants de cooperatives, fundacions, administracions públiques i associacions del Barcelonès Nord es van trobar el passat 27 d’octubre en la 3a Taula Territorial de 2020, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord en format en línia.

L’objectiu principal de la trobada va ser fer balanç de la feina desenvolupada durant el curs, posant xifres concretes a la tasca desenvolupada per l’Ateneu Cooperatiu en els quatre anys d’existència que podeu trobar en aquest vídeo.

La trobada va servir, a més, per fer un repàs de les estratègies col·lectives desenvolupades en el marc de la Taula Territorial com ara la connexió entre les Xarxes Solidàries sorgides en el territori per donar resposta a les necessitats davant la Covid-19, el desenvolupament d’un fons econòmic i la cerca de vies de finançament dels projectes, així com l’activació d’un grup de treball sobre recuperació d’espais agraris en desús al territori.

Per altra banda, es va obrir un espai per compartir els projectes i necessitats que estan desenvolupant les cooperatives, fundacions i entitats al territori. És en aquest espai on es van posar en comú per compartir experiències en licitacions públiques i presentació de projectes, la presentació de noves iniciatives associatives en l’àmbit de la comunicació, l’augment detectat en el volum adoptat pels grups de consum i l’afectació en l’àmbit sociocultural i l’ús de locals i equipaments públics.

Per finalitzar, es va donar pas a exposar i acordar les línies i eixos de treball a abordar durant els pròxims mesos que se centraran en l’alimentació, la cultura, la logística i mobilitat, les cures i serveis a persones, així com en el comerç, entre d’altres.

Categories: Etiquetes: , , , , , , , , , , , ,