Jornades pel Consum Responsable

31 de maig de 2019

Els grups de consum de Santa Coloma de Gramenet, El Cabàs de Ca la Sisqueta i el Cabàs de l’Ateneu Popular Julia Romera, organitzen les “Jornades pel consum responsable”.

Aquestes jornades consisteixen en un seguit d’activitats aquest mes de juny amb l’objectiu de donar a conèixer els projectes i seguir treballant en la consciència col·lectiva per un consum responsable, en aquest cas a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

Els dos grups de consum, juntament amb l’Associació per l’Impuls del Supermercat Cooperatiu i el Mercat Social (Food Coop Barcelona) organitzen una nova projecció del documental Food Coop  el pròxim dijous 6 de juny, a les 18,30h, al local de l’Associació Ca La Sisqueta (Avinguda Santa Coloma 104, a la planta baixa) un documental que explica el cas de Park Slope Food Coop, una cooperativa a Brooklyn amb més de 17.000 sòcies, que ha impulsat en els darrers mesos diferents reflexions al voltant del salt d’escala en el cooperativisme agroecològic a Catalunya i ha inspirat iniciatives semblants a Europa, com és el cas del supermercat Cooperatiu de París, la Louve, o a casa nostra el nostre projecte.

En el context de la presentació del documental, abans de la projecció es compartirà un breu espai de debat al voltant del salt d’escala des de la perspectiva dels productors. En concret, es compatirà conversa amb els projectes de La Fàbrica Restaurant Cooperatiu i Cervesa Artesana Capfoguer i Conreu Sereny Cooperativa.

La següent activitat serà dijous 13 de juny, a les 19h, també a l’Associació Ca La Sisqueta (Avinguda Santa Coloma, 104) on es presentarà el projecte de L’Obrador de Gramenet. Aquesta cooperativa ha obert fa poc una fleca a Santa Coloma de Gramenet on fan pans de qualitat, amb farines ecològiques, i explicaran el seu projecte. En acabat es podrà fer una degustació alguns dels seus productes, acompanyats de cervesa artesana Capfoguer.

Per finalitzar, diumenge 16 de juny, a les 9h, es sortirà des del metro a Santa Coloma de Gramenet cap a Vilassar de Mar, on es farà una visita als pagesos de l’Estol – Productes Ecològics que proveeixen el Cabàs de Ca La Sisqueta als seus horts. Explicaran com  treballen la terra i què estan cultivant.

 

Categories: