Exposició Catalunya Terra Cooperativa

25 de juny de 2019

Al llarg de la seva història, Catalunya sempre ha estat un territori fèrtil per a les pràctiques d’autogestió i de cooperació social, una terra cooperativa. Durant els dos últims segles, milers de famílies treballadores, al camp i a la mar, als pobles i a les ciutats, saberen afrontar la carestia quotidiana mitjançant l’autoorganització popular, la solidaritat i el suport mutu. Terra de cooperatives, sindicats, mútues, escoles i ateneus, el territori i la seva gent crearen una institucionalitat obrera extraordinàriament rica i plural, que catalitzà la resolució material col·lectiva de necessitats, en tots els ordres de la vida.

De l’ahir a l’avui, aquestes formes d’autoorganització s’actualitzen sota el paraigua de l’Economia Social i Solidària, que beu directament d’aquella tradició per tal de construir nous horitzons comunitaris i populars. Unes pràctiques socials centenàries que, lluny d’esgotar-se, encaren el demà indagant fórmules organitzatives per transformar i transitar cap a una societat més equitativa i amb més justícia social i ecològica.

 

Benvolguts, Benvolgudes:

Des de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord i amb motiu del Dia Internacional del Cooperativisme ens complau convidar-vos a la inauguració i presentació de l’Exposició “Catalunya Terra Cooperativa” que tindrà lloc el proper 6 de juliol a les 12:30 h a la Sala del Refugi (Plaça de la Vila 1, Badalona)

En l’acte d’inauguració presentarem l’exposició i es farà una descripció de la història cooperativa del territori a través d’una visita guiada que finalitzarà en un petit vermut cooperatiu.

Inscripció prèvia a l’enllaç

Categories: