GRAMEIMPULS ORGANITZA UNA JORNADA PER REIVINDICAR EL POTENCIAL DE LES COOPERATIVES

27 d'abril de 2017

La cooperativa ha demostrat ser el model d’empresa amb més resiliència en temps de crisis. Aquesta és la idea que més s’ha repetit aquest dimarts durant la jornada sobre cooperativisme i economia social organitzada per Grameimpuls a la biblioteca del Fondo de Santa Coloma. L’acte, que s’emmarca en el Programa d’Ateneus Cooperatius 2017, ha servit per destacar el paper del cooperativisme i de l’economia social i solidària en el món empresarial actual.

L’alcaldessa, Núria Parlon, que ha participat en la jornada, ha explicat les passes que, des de l’Ajuntament de Santa Coloma, s’han dut a terme per fomentar a la ciutat aquest tipus de fórmula empresarial. “Hem fet una aposta clara per promoure una economia social i solidària  que situï al centre de la producció econòmica les persones”, ha assegurat. En aquest sentit, Parlon també ha recordat que Santa Coloma forma part de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària i és, a través de Grameimpuls, un dels agents impulsors de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord.

Exposició sobre la història del cooperativisme

L’acte també ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcaldessa i president de Grameimpuls, Esteve Serrano, que ha explicat l’experiència de la moneda local, la Grama.  Perfecto Alonso, president de la Federació de Cooperatives de Treball i Iván Miró, impulsor de la cooperativa La Ciutat Invisible també han intervingut en la jornada.

Després de les intervencions, els assistents han visitat l’exposició Memòria Cooperativa, el somni viscut de la cooperació social, que repassa els orígens i l’evolució de les cooperatives. La mostra, que ha estat instal·lada a la biblioteca del Fondo, es traslladarà aquest divendres a la biblioteca de Can Peixauet, on romandrà fins el proper 15 de maig.

 

Categories: Etiquetes: , , , , , , , ,