FESTCOOP Gramenet, el 14 de setembre 2024

12 de setembre de 2024

Torna el FestCOOP a Gramenet als Jardins de Can Sisteré el dissabte 14 de setembre amb una part de tarda-vespre de tallers i mostra del cooperativisme seguida d’una part de nit d’espai gastronòmic i cultural.

La segona edició del FestCOOP Gramenet torna a ser en l’espai arbrat dels Jardins de Can Sisteré. L’ecosistema cooperatiu de Gramenet torna a demostrar la capacitat per organitzar un festival on mostra el que l’economia social i solidària local és capaç de fer. El festival és fruït de l’organització conjunta de l’Ateneu cooperatiu del Barcelonès Nord i de Santakoopera! Ecosistema Cooperatiu de Gramenet i tindrà dues parts diferenciades: una de tallers i mostra del cooperativisme local (tarda-vespre) i una de mostra gastronòmica i cultural (vespre-nit). En l’organització també participa la Perifèrica, el cercle de cultura de l’ateneu cooperatiu, i es donaran a conèixer la comunalitat de Gramenet L’EnGRAMAtge i l’espai d’intercooperació La Calaixera.

Programa

17:00h a 21h Taller de barrets a càrrec de L’Avalot SCCL i associació Les Colomes
17.30h a 21h cercavila Tikitèrium
amb L’Avalot SCCL i la Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma de Gramenet
17:30h a 19h Robòtica pels més petits a càrrec de TAU For & mar

18:00h a 19:00h Contacontes “Haki, la papallona màgica”
a càrrec de la Cooperativa de lleure i cultura Menta i Xocolata SCCL
18:00 a 21:00h Espai de joc lliure
a càrrec de La Magrana Curiosa SCCL
18:00 a 21:00h Camí sensoriala càrrec de l’associació Les Colomes

18:00h a 21:00h Mercat tèxtil de segona màa càrrec de l’associació Unió Segones Oportunitats
19:30h a 20:30h Taller de cant holístic a càrrec d’Àgora, desenvolupament personal SCCL

Actuacions musicals (21h a 00h)
a càrrec de La Perifèrica i l’associació Bohemia Kollective

  • 21:00h a 22:00h. Escamot folk!
  • 22:00h a 23:00h. Demà
  • 23:00h a 00:00. Las Meigas

Durant tota la jornada (18h a 00h)
* Parada de menjar, a càrrec de L’Obrador de Gramenet* Parada de begudes, a càrrec de CervesaCapfoguer SCCL i l’associació Bohemia Kollective


Tarda de tallers, jocs i interacció comunitària

Aquesta primera part tindrà un horari aproximat que va de les 18h fins a les 21h. El contingut serà de tallers i activitats específiques que mostraran en la pràctica molta de l’oferta de productes i serveis que ofereix el cooperativisme. Al setembre us detallarem les activitats i espais previstos, així com els cooperatives i entitats que els duran a terme.


Nit gastronòmica i cultural

La segona part del FestCOOP’24 serà de 21h a les 24h amb oferta gastronòmica i actuacions.

El propòsit és generar un espai festiu que apropi les persones i reforci vincles, acompanyat d’activitats musicals, menjar i beure. A la nit hi haurà oferta de sopar, mentre a l’espai de l’escenari es faran les actuacions musicals.

Actuacions musicals en l’edició anterior del FestCOOP Gramenet

Objectius del FestCOOP’24

El cooperativisme de la ciutat es mostra amb orgull a l’espai públic. Demostra que hi ha una alternativa econòmica, una altra manera de fer les coses, també en l’àmbit cultural. El festival del cooperativisme i l’economia solidària de Gramenet es consolida amb els següents objectius:

  • Visibilitzar i donar a conèixer l’economia cooperativa local. Any rere any creix i es consolida a la ciutat l’oferta de productes i serveis que ofereixen les cooperatives locals. És un bon moment perquè cada cooperativa pugui exposar el que fa per tal que més gent ho conegui i, per tant, ajudar col·lectivament a la seva consolidació i a fer créixer el mercat social en conjunt cooperativa a cooperativa.
  • Consolidació dels marcs d’intercooperació. Al FestCOOP no només es mostra el que cada cooperativa o entitat de l’ESS fa per si mateixa, sinó que és un moment on mostrar que la forma cooperativa transcendeix la mateixa organització específica i que els vincles, coneixements i recursos es comparteixen entre les cooperatives, fet no només desitjable a nivell ètic, sinó també imprescindible materialment per a la consolidació del teixit cooperatiu. La principal eina que tenim al municipi és l’associació Santakoopera!, l’Ecosistema Cooperatiu de Gramenet!, però també hi ha altres exemples com ara l’EnGRAMAtge. Comunalitat Gramenet o La Calaixera.
  • Referent per a la transició d’altres activitats econòmiques al model cooperatiu. Finalment, i no menys important, aquesta mostra anual pretén ser un referent i un exemple perquè persones que desenvolupen activitats econòmiques (comerç local, autònoms, professionals i/o industrials, etc) al municipi es plantegin de fer el pas a transformar-se en cooperativa i adoptar els valors i pràctiques del cooperativisme i l’Economia Social i Solidària.
Categories: Etiquetes: , , ,