EXPOSICIÓ D’ORÍGENS I MEMÒRIA DEL COOPERATIVISME

5 d'abril de 2017

Santa Coloma de Gramenet torna a acollir l’exposició sobre orígens i memòria del cooperativisme de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Els mesos d’abril i maig es podrà gaudir de nou de l’exposició sobre Orígens i Memòria del Cooperativisme a la ciutat dins del marc d’actuacions del Programa Ateneus Cooperatius 2017, del qual Santa Coloma en forma part mitjançant l’empresa municipal Grameimpuls amb presència a l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord (Ateneu BNord).

L’Ateneu BNord té com a objectiu divulgar i posar en valor els fonaments de l’economia social i solidària i el cooperativisme, en especial de les iniciatives del territori de Badalona, Sant Adrià de Besós i Santa Coloma. Per aquest motiu, s’estan posant en marxa diverses actuacions com acollir novament aquesta exposició sobre cooperativisme a la ciutat. Així doncs, del 8 al 27 d’abril es podrà gaudir del recorregut històric sobre el cooperativisme a Catalunya a la Biblioteca del Fondo, i del 28 d’abril al 15 de maig a la Biblioteca de Can Peixauet.

A més, aprofitant l’estada a la ciutat de l’exposició, s’organitzaran dues jornades d’àmbit cooperatiu: el 25 d’abril, a la biblioteca del Fondo, es farà una visita guiada per l’exposició i una xerrada sobre l’actualitat del cooperativisme, de la mà de la Federació de Cooperatives. I el 10 de maig a la biblioteca de Can Peixauet es realitzarà l’hora del conte amb una història en clau cooperativa. Properament es difondran més detalls d’aquestes dues jornades.

El model empresarial cooperatiu ha demostrat en temps de crisi ser més resistent, fins i tot en creixement, demostrant que un altra economia és possible, un model a més que posa en el centre a les persones, les necessitats del territori i el manteniment sostenible. Els interessats en rebre més informació sobre cooperativisme s’han de posar en contacte amb ateneu@grameimpuls.cat i coneixeran els serveis de l’Ateneu BNord

Categories: Etiquetes: , , , ,