Es realitza amb èxit la Diada del Cooperativisme del Barcelonès Nord !

22 d'octubre de 2021

El passat 10 d’octubre la Vinya de la Vall de Betlem – ubicada a Sant Jeroni de la Murtra – va acollir la celebració de la primera Diada del Cooperativisme del Barcelonès Nord, a la qual van participar entorn un centenar de persones.

Recupera el tall del BDN Notícies amb el reportatge de la Diada del Cooeprativisme del Barcelonès Nord 2021

La jornada organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, i que va comptar amb el suport del Baix Besòs Cooperatiu – Xarxa d’Economia Solidària, va voler generar un espai de trobada i coneixença de persones i projectes que participen, o estan interessats a conèixer, en projectes cooperatius i de l’economia social i solidària dels municipis de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

A primera hora del matí una trentena de persones van realitzar un itinerari de natura guiat per Pere Alzina, que va portar a les persones participants fins a la Vinya de la Vall de Betlem. Un cop arribats es va fer una visita simultània, en dos grups, als dos projectes cooperatius que es troben a Sant Jeroni de la Murtra: els horts de la cooperativa Conreu Sereny, i la vinya de la Vall de Betlem gestionada per la cooperativa La Sargantana. Mentre, a l’espai habilitat per la jornada, la gent que anava arribant va poder veure una petita mostra de materials informatius de projectes del territori, així com gaudir d’un servei de bar habilitat amb productes cooperatius, tot amenitzat amb música pel DJ Xesco Arnal.

Un cop finalitzades les visites als dos projectes cooperatius es va dur a terme la presentació i tast de dos productes ecològics: el vi de la Vinya d’en Sabater de Santa Coloma de Gramenet, i de la cervesa “La Tribu” de la cooperativa de cervesers cooperatius i artesans de Catalunya “Les Contrabandistes“. En acabat, es va obrir un torn de micro obert on projectes consolidats i en gestació dels municipis del Barcelonès Nord van exposar les seves propostes.

En conclusió, una primera jornada que, en un format lúdic, va unir a persones i entitats de l’Economia Social i Solidària donant projecció a dur a terme accions del mateix caire en el futur.


Categories: