4a edició de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord

7 de novembre de 2019

La quarta edició de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord ja està en marxa!

Una de les novetats d’enguany és la incorporació d’Aberdeen, una cooperativa colomenca dedicada a l’ensenyament d’idiomes, que s’uneix a La Sargantana, l’Ajuntament de Badalona, Capfoguer i Grameimpuls.

Ja fa tres anys que l’Ateneu impulsa el creixement i arrelament de l’economia social i solidària al territori. Promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya amb el finançament del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, l’Ateneu esdevé l’eix vertebrador en la creació de noves cooperatives i la consolidació de les ja existents al Barcelonès Nord.

Primavera cooperativa

En aquesta quarta edició s’han programat un seguit d’activitats en la línia de fomentar la creació de projectes cooperativistes, sobretot, a partir de primer trimestre de l’any. En aquest sentit, es preveu una primavera cooperativa amb l’organització a Santa Coloma de la festa d’economia social i solidària amb mostra d’entitats, l’exposició Catalunya Terra Cooperativa al Museu Torre Balldovina i la convocatòria de la 2a edició del premi Besòs Cooperatiu.

El model cooperatiu creix al territori. Tot i que encara no és molt abundant, és una fórmula que guanya adeptes. Les cooperatives són generadores d’ocupació, capaces de mantenir-la en el temps i creadores de noves formes de treball. A més a més, són un tipus d’empresa resistents als atzucacs econòmics propis del sistema capitalista.

També seguim oferint els serveis d’Observació, recerca, diagnosi i seguiment territorial en ESS, Formació per a la promoció, creació i consolidació de projectes d’ESS i Acompanyament per a la creació i consolidació, Divulgació, sensibilització i generació de coneixement, Punt d’informació sobre l’ESS i Facilitació de la intercooperació, enxarxament i dinamització territorial, entre d’altres.

Per més informació us podeu dirgir a coordinacio@ateneubnord.cat

Categories: