4a edició de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord

La quarta edició de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord ja està en marxa!

Una de les novetats d’enguany és la incorporació d’Aberdeen, una cooperativa colomenca dedicada a l’ensenyament d’idiomes, que s’uneix a La Sargantana, l’Ajuntament de Badalona, Capfoguer i Grameimpuls.

Ja fa tres anys que l’Ateneu impulsa el creixement i arrelament de l’economia social i solidària al territori. Promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya amb el finançament del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, l’Ateneu esdevé l’eix vertebrador en la creació de noves cooperatives i la consolidació de les ja existents al Barcelonès Nord.

Primavera cooperativa

En aquesta quarta edició s’han programat un seguit d’activitats en la línia de fomentar la creació de projectes cooperativistes, sobretot, a partir de primer trimestre de l’any. En aquest sentit, es preveu una primavera cooperativa amb l’organització a Santa Coloma de la festa d’economia social i solidària amb mostra d’entitats, l’exposició Catalunya Terra Cooperativa al Museu Torre Balldovina i la convocatòria de la 2a edició del premi Besòs Cooperatiu.

El model cooperatiu creix al territori. Tot i que encara no és molt abundant, és una fórmula que guanya adeptes. Les cooperatives són generadores d’ocupació, capaces de mantenir-la en el temps i creadores de noves formes de treball. A més a més, són un tipus d’empresa resistents als atzucacs econòmics propis del sistema capitalista.

També seguim oferint els serveis d’Observació, recerca, diagnosi i seguiment territorial en ESS, Formació per a la promoció, creació i consolidació de projectes d’ESS i Acompanyament per a la creació i consolidació, Divulgació, sensibilització i generació de coneixement, Punt d’informació sobre l’ESS i Facilitació de la intercooperació, enxarxament i dinamització territorial, entre d’altres.

Per més informació us podeu dirgir a coordinacio@ateneubnord.cat