El cooperativisme en el Dia Mundial del Comerç Just a Santa Coloma de Gramenet

2 de juny de 2021

El passat 8 de maig, en el marc de la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, diferents municipis catalans es van sumar a les accions promogudes per La Coordi, la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques.

Sota el lema “I tu, què tries? Jo trio comerç just!” es van realitzar tot un seguit d’accions i activitats. Des de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, conjuntament amb el Departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, ens vam trobar dissabte 8 de maig al matí a l’entorn del Mercat Sagarra.

A l’entrada del mercat municipal es va poder veure durant tot el matí l’exposició “Què hi ha darrere del teu mòbil” d’Enginyeria Sense Fronteres . Tot seguit, a les 12h, al carrer just al costat de la parada de la cooperativa Conreu Sereny, la colomenca Carme Hellín va realitzar la lectura del manifest del Dia Mundial del Comerç Just

En acabat, i dinamitzada per l’Ateneu Cooperatiu, es va realitzar una taula rodona amb un petit exemple de projecte cooperatius que treballen a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. L’acte, que tenia com a lema “Producció, distribució i consum a Santa Coloma de Gramenet. L’economia social i solidària és comerç just.” va servir per mostrar com els valors del comerç just estan lligats al desenvolupament d’una altra forma d’entendre l’economia, amb valors lligant la producció ecològica i agroecològica, la proximitat, l’artesania, el respecte pels drets laborals i la mobilitat i distribució sostenible. Les cooperatives que van participar van ser:

Podeu veure el resum fet per Canal150Gramenet.


Categories: