Eines de núvol digital tecnoètic per a cooperatives de nova creació

16 de febrer de 2022

Les cooperatives catalanes que impulsen el projecte CommonsCloud.coop ofereixen l’opció de començar a fer servir eines tecnoètiques de programari lliure a les cooperatives que comencen mentre encara no fan activitat econòmica.

L’objectiu és que aquestes cooperatives, mentre estan iniciant la seva activitat, no es vegin empeses a fer servir eines de les corporacions com Google, Amazon, Microsoft o Zoom que acumulen poder de control i fan males pràctiques en el tractament de dades.

Per aquelles cooperatives que estan en procés de constitució o fa menys de 3 mesos que s’han constituït s’ofereixen:

  • 3 mesos gratuïts en eines d’Oficina online, Gestor empresarial ERP, Videoconferència o Àgora.
  • 30% de descompte en la quota dels propers 12 mesos (en modalitat mensual o anual)
  • Ser sòcies de ple dret i participar a l’assemblea.

Què és CommonsCloud.coop

CommonsCloud.coop és un projecte d’eines mancomunades que vol ser sostenible a partir de les quotes i serveis que paguen les persones i entitats sòcies. Això aniria en contra de fer descomptes, però les cooperatives impulsores han entès que cal donar opcions a les cooperatives de nova constitució per començar amb bon peu i més endavant contribuir al projecte, com les altres entitats sòcies, quan la seva activitat ja ho permeti.

Les entitats es fan sòcies de la cooperativa integral de consum i treball femProcomuns (que des d’enguany també forma part de les entitats promotora de l’Ateneu) i el servei es produeix en intercooperació amb bTactic, Colectic i LliureTIC.


Eines tecnoètiques a l’Ateneu cooperatiu Barcelonès Nord

En aquesta edició de l’Ateneu un dels objectius és que el mateix ateneu faci servir eines tecnoètiques i que també pugui ajudar a les entitats de l’ESS a desprendre’s d’eines privatives i del capitalisme de vigilància per passar d’una manera fàcil i acompanyada a fer servir eines tecnoètiques, de programari lliure, mancomunades o proveïdes des de la mateixa economia solidària.

L’Ateneu ja ha començat a fer passos en aquesta direcció i ja compta amb:

  • Sales de videoconferència de CommonsCloud amb el programari lliure BigBlueButton.
  • Oficina CommonsCloud amb NextCloud i CollaboraOffice.
  • Correu i llistes de correu de CommonsCloud amb Zimbra.

Pel que l’equip de persones tècniques, col·laboradores i entitats participants ja hem resolt bona part de les necessitats de comunicació, emmagatzematge de fitxers i treball col·laboratiu amb eines de qualitat i tecnoètiques.

Properament des de l’Ateneu s’oferiran formacions i demostracions gratuïtes per conèixer aquestes eines.


Més informació

Categories: