DIMECRES ES CONSTITUEIX L’ASSOCIACIÓ XARXA DE MUNICIPIS PER L’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

15 de maig de 2017

La seu de Barcelona Activa serà l’escenari aquest dimecres, 17 de maig, de l’assemblea fundacional de l’associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). Es tracta d’una iniciativa que pretén promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària. Santa Coloma de Gramenet hi forma part des dels inicis. És, juntament amb Badalona, Barcelona i Sabadell, un dels municipis del grup impulsor. En total, s’hi ha adherit 32 ajuntaments, que representen el 44% de la població de Catalunya.

L’acte d’aquest dimecres culmina un procés que va néixer l’octubre de 2015, amb la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. Des d’aleshores, s’han anat convocant actes en diferents ciutats adherides. A la sessió organitzada a Santa Coloma, el passat 30 de novembre, es va aprovar la proposta d’estatuts i el pla de treball.

Més de 16.000 entitats a Catalunya

L’economia social i solidària té, en els darrers temps, un gran dinamisme a Catalunya. Finances ètiques, cooperatives d’energia i de telecomunicacions, grups de consum responsable, cooperatives, associacions i fundacions del tercer sector social, iniciatives de comerç just o monedes locals estan vinculades a aquest tipus d’economia. En aquest sentit, es calcula que l’economia social i solidària catalana agrupa més de 16.000 entitats, entre cooperatives, associacions i fundacions socials, societats laborals o empreses d’inserció, i dóna feina a unes 200.000 persones. A més, s’estima que uns dos milions de persones a Catalunya hi participen com a sòcies de consum, voluntàries o activistes.

Categories: Etiquetes: , ,