Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

(AJORNADA)Presentació del llibre L’Economia Social i Solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègics

Dijous, 14 gener 2021 a 18:30 20:00


Aquesta activitat queda aplaçada per tal de complir amb les noves mesures sanitàries de la Covid19.

No es poden fer xerrades presencials en espais comunitaris, almenys fins el dia 17.

Des de l’AteneuBNord creiem que aquesta activitat té sentit si es fa presencial. Davant les noves mesures el dia 17 de gener tornarem a valorar reprendre la jornada en una nova data.

Gràcies i disculpeu les molèsties!


Des de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord us volem presentar el nou llibre de Jordi Estivill i Ivan Miró “L’Economia Social i Solidària a Catalunya”.

Sinopsi del llibre:

Si l’economia social històrica, a Catalunya, nasqué al bell mig d’un segle XIX caracteritzat per l’emergència del capitalisme industrial i l’antagonisme del moviment obrer, a les primeres dècades del segle XXI l’Economia Social i Solidària catalana suma nous reptes i aliances.

Enfront, un sistema globalitzat que -sota les seves pulcres interfícies digitals- amaga un planeta en flames per la injustícia social, l’autoritarisme polític, la desigualtat econòmica i la devastació ambiental. Al darrera, una llarga tradició de col·lectivitats solidàries, de cooperativismes i sindicalismes emancipadors, d’associacionismes i mutualismes fraternals.

Al costat, una majoria social que estima l’autoorganització col·lectiva, expressada a nivell local i municipalista; que promou l’autodeterminació política, social i econòmica. Per davant, unes generacions que empenyen la transformació feminista i la transició ecològica de l’economia; i unes comunitats migrades que aixequen una nova economia popular, diversa i antiracista.

A l’horitzó, el projecte històric i present de l’Economia Social i Solidària: afrontar quotidianament les necessitats i aspiracions col·lectives bastint un futur amb justícia social, democràcia política, equitat econòmica i sostenibilitat ambiental. És a dir, la construcció -diferenciada del capitalisme i de l’Estat- d’un àmbit econòmic per la transformació social.

Presentació de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord de 2020-2021.

A més de gaudir de la presentació del llibre, aprofitarem l’ocasió per a donar a conèixer i presentar la feina del nou ateneu d’enguany.

L’activitat es realitzarà de manera presencial a Ca la Sisqueta, dijous 14 de gener a les 18.30h, preservant totes les mesures sanitàries, amb aforament limitat i caldrà inscripció prèvia.


INSCRIU-TE (tancat fins a nova data)

En cas d’haver de suspendre’s per noves restriccions sanitàries l’activitat es durà a terme de manera virtual.

Ca la Sisqueta

Avinguda de Santa Coloma, 104
Santa Coloma de Gramenet, 08922
+ Mapa de Google