Tercera edició de l’Ateneu BNord

23 de novembre de 2018

Dijous 22 de novembre a Santa Coloma es va donar el tret de sortida per a la tercera edició de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón i la coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, Anna Abellan, van presentar a l’edifici Canigó de l’Escola de Restauració Santa Colona (ERESC) la tercera edició de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. Aquest projecte té com a objectiu fomentar un nou model econòmic més sostenible que permeti la creació d’ocupació estable i de qualitat al territori.

Impulsat pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’Ateneu està format per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, l’Ajuntament de Badalona, la Fundació Surt, l’entitat La Page i les cooperatives La Sargantana i Cerveses Capfoguer. Una de les novetats d’enguany és la incorporació d’aquesta darrera cooperativa, que és d’aquesta ciutat.

Des de la seva posada en marxa, fa dos anys, hem atès 2.500 persones i hem donat suport a 17 cooperatives, 8 de les quals s’han constituït a Santa Coloma i 9 a Badalona. Bona part de les noves empreses que s’han creat sota criteris de l’economia social i solidària han estat impulsades per dones. Totes les cooperatives continuen actives en l’actualitat, el que demostra la seva famosa capacitat de resiliència i el seu baix índex de mortalitat.

L’alcaldessa Núria Parlón ha remarcat la tasca que desenvolupa l’Ateneu al territori: “Iniciatives com les de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord ens permeten posar en xarxa idees i projectes que tenen un impacte positiu en el territori, en clau d’ocupació i emprenedoria. Santa Coloma està fent una aposta clara per l’economia social i solidària, per crear dinàmiques econòmiques totalment diferents de les convencionals, molt més sostenibles i posant al centre la igualtat d’oportunitats, les persones i el seu benestar”.

L’objectiu de l’Ateneu en aquesta tercera edició és arribar a més de 1.300 persones, prestar més de 1.000 hores d’acompanyament individualitzat i ajudar a la creació i consolidació de més de 50 projectes de l’economia social i solidària. Volem impulsar moltes altres activitats, com ara la de dinamitzar una taula territorial, continuar detectant bones pràctiques territorials o apropar a la ciutadania aquesta nova mirada de fer economia a través d’exposicions, fires, entre altres actes lúdics. Enguany, a més, s’organitzarà un concurs per premiar els millors projectes emprenedors d’economia social i solidària i s’accentuarà la mirada de l’economia feminista a les accions del projecte.

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord és un projecte que va en la línia d’altres iniciatives a la ciutat, com el futur Centre de Recursos per a Dones a l’antiga fàbrica Ciba, la moneda local Grama o les noves estratègies de contractació pública responsable. El pressupost per aquesta tercera edició és de 222.000 €. En total són 14 els Ateneus que es distribueixen per tota Catalunya. El programa rep el finançament del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.

Categories: