Trobada de productors de la Serralada de Marina

25 de setembre de 2018

Aquest dijous 27 de setembre a les 18h del vespre al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra hi ha convocada la primera trobada de productors del Parc de la Serralada de Marina.

Els objectius de la jornada són posar en contacte tots els projectes de producció agrícola i ramadera que actualment treballen a l’àmbit geogràfic de la Serralada per tal de posar en comú les dificultats amb que es troben per a portar endavant les seves iniciatives i compartir les propostes de millora del sector al nostre territori. La manca de plataformes estables que agrupin tots els projectes agrícoles i ramaders d’aquest espai metropolità fa que els valors i les necessitats d’aquestes activitats en els entorns urbans del Barcelonès Nord no tinguin el ressò necessari ni puguin arribar  a acords amb les institucions de forma conjunta per a ordenar i valoritzar la seva feina. La presència d’aquests projectes a les àrees periurbanes contribueix a la defensa del territori en aquestes àrees exposades a l’especulació urbanística i amb un evident risc de degradació, al manteniment del paisatge agrícola metropolità i el seu valor patrimonial i pedagògic, a la conservació dels espais forestals reduint l’afectació en cas d’incendi i fent una funció de guarda del territori tenint en compte l’elevada presència humana en aquests entorns.

A més moltes d’aquestes iniciatives incorporen la inclusió social de persones en risc d’exclusió en les seves activitats. La presència d’activitat agrícola prop d’àrees urbanes amb altes densitats de població fa que la presa de consciència sobre els processos del cicle alimentari millori a l’hora que ho fa també en relació a la conservació del medi i sobre la naturalesa dels processos de producció agrícola respectuosos amb l’entorn. Cal considerar, també, que el manteniment d’espais naturals ordenats al voltant de les ciutats té un impacte directe sobre la salut dels seus habitants.

 

Categories: