VIII Congrés d’Economia Feminista

14 de març de 2023

El 16, 17 i 18 de març de 2023 es celebra el VIII Congrés d’Economia Feminista a la Nau Bostik a Barcelona.  Aquesta edició tindrà com a focus les perspectives feministes a l’economia digital i la digitalització econòmica.

El Congrés està facilitat per la Càtedra_Oberta Barcelona UOC en Economia Digital, impulsada per la Universitat Oberta de Catalunya (grup de recerca DIMMONS) i l’Ajuntament de Barcelona.

L’economia feminista ha fet contribucions de pes fins ara. L’anàlisi de la teoria feminista del model econòmic i la globalització; el qüestionament de l’homo economicus; la concepció del fet econòmic, i l’alienació del sistema econòmic, posant la sostenibilitat de la vida, i la provisió de necessitats, al centre del sistema econòmic; l’equilibri entre el sistema productiu i el reproductiu; el sistema i distribució de les cures; la sostenibilitat mediambiental; la democratització econòmica de l’organització empresarial i la transversalitat de gènere a les institucions públiques i les polítiques econòmiques, entre d’altres, en són només un exemple.

Aquí podeu trobar el programa amb 170 contribucions. Hi ha prevista una datathon sobre economia, digitalització i igualtat de gènere i un Espai Obert per promoure la cocreació. Amb contribucions a les plenàries de Flora Partenio, Yayo Herrero, Tiziana Terranova, Catherine d’Ignazio, Sasha Costanza-Chock, Alex Hache, Rafaela Pimentel, o Joana Varon, entre d’altres.

Encara és possible inscriure’s a la participació virtual (participació virtual 50€/3 dies, reduïda 30€/3 dies).


Per saber-ne més

Vegeu també

  • La propera Taula territorial de l’Ateneu del Barcelonès Nord també estarà dedicada a l’Economia feminista i, molt especialment, a les iniciatives cooperatives impulsades per dones al nostre territori. Serà el 27 de març vinent. Informació i inscripcions.

Categories: Etiquetes: ,