Troba el que busques per les festes de Nadal

15 de desembre de 2023

Cada cop és més possible fer un consum conscient, tant de béns com de serveis, en el cooperativisme i l’economia solidària. Des del mòbil o l’ordinador pots accedir als mapes de l’ateneu cooperatiu que t’ajudaran a trobar allò que busques. Durant aquestes festes tens una bona ocasió per contribuir a la transformació econòmica amb les teves compres.

Troba el que busques. Mapa del cooperativisme i l’economia social i solidària

Què busques?

Què busques? Comprar roba? Un bon pa de massa mare? Aliments agroecològics? Activitats educatives? Tot això ho pots trobar a través del Mapa de l’economia solidària del Barcelonès Nord. Connecta’t-hi amb el telèfon mòbil, la tauleta o l’ordinador. Hi trobaràs un mapa amb “xinxetes”. Clica cada xinxeta i se’t mostrarà informació d’una iniciativa de l’economia solidària que et pot interessar.

Un exemple del que es veu en clicar una xinxeta al mapa.

Sota del mapa en la mateixa pàgina hi trobaràs el Catàleg. Té la mateixa informació del mapa però en fitxes. Fes servir el cercador per filtrar què vols que et mostri.

Escull el municipi, sector, forma jurídica, pertinença a federacions i etiquetes, cada tria que facis és un filtre que fa que només et mostri les fitxes d’allò que estàs buscant.

També un mapa de la cultura

Però potser estàs buscant un taller d’escriptura o d’arts plàstiques? O bé vols anar al teatre? O fins i tot saber quines companyies hi ha o les productores culturals? La Perifèrica és el cercle de cultura de l’Ateneu i disposa d’un mapa específic per als projectes culturals, amb les mateixes eines de cerca però enfocades a la cultura.

Exemple de les eines específiques per buscar projectes culturals amb valors de l’economia solidària al Barcelonès Nord al mapa de la Perifèrica.

Regala mobilitat sostenible i passa’t a les Som

Potser no saps que hi ha grups locals de la cooperativa Som Mobilitat a Badalona i a Santa Coloma. El canvi d’any pot ser una bona ocasió per transformar la teva manera de moure’t? Deixar de tenir un cotxe que passa molta estona aparcat i fer servir un cotxe compartit que no contamina. I si el canvi és col·lectiu realment tindrà impacte. Vols animar algú altre a passar-se a la mobilitat sostenible? Som Mobilitat té packs regal que permeten provar els seus vehicles.

Encara pots fer més. Pots aprofitar el canvi d’any per canviar més coses. Les cooperatives “Som” agrupen consumidores i usuàries per mancomunar serveis amb valors ètics. A més de Som Mobilitat fer-te sòci/a cooperativista i proveir-te de:

I després de revisar el mapa i d’explorar el comerç local necessites comprar alguna cosa per internet, no ho facis a les webs de les grans corporacions, explora tot el que s’ofereix a La Zona de la cooperativa Opcions.

Bons aliments i de proximitat

Per alimentar-te sa i bo al mapa del cooperativisme i de l’economia solidària trobarà unes quantes opcions. Hi ha grups de consum (Cabàs, Besòs Verd), forn de pa (L’Obrador de Gramenet), botigues d’aliments agroecològics (Molsa) i una cooperativa pagesa com Conreu Sereny que et poden proveir de productes de l’hort o vinyataires com La Sargantana. Si vols sortir a prendre alguna cosa o a sopar pots anar al restaurant La Fàbrica de Capfoguer. Mira’t el mapa, tria i remena i podràs alimentar-te fent consum conscient.

Aquestes festes…

Categories: Etiquetes: , , , , ,