Suport a la digitalització: kitdigital i subvenció AMB

29 de maig de 2024

Per les cooperatives, associacions amb activitat econòmica i altres entitats de l’economia solidària que vulguin afrontar processos de digitalització hi ha dues convocatòries vigents que poden ajudar-les a afrontar-los; el kitdigital (vigent fins a finals d’any) i les subvencions a la innovació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona), vigents fins a principis de juny. Des de l’AteneuBNord podem ajudar-vos si voleu sol·licitar-les.


Kitdigital

El kitdigital és un ajut del Ministeri d’assumptes econòmics i transformació digital del govern espanyol amb el propòsit de subvencionar l’adopció de solucions de digitalització proveïdes per Agents Digitalitzadors a per a petites i mitjanes empreses, microempreses i persones en situació d’autoocupació. Les cooperatives de menys de 50 persones treballadores i les associacions amb activitat econòmica se’n poden beneficiar. Les cooperatives de consum que no tinguin persones empleades però tinguin activitat econòmica també.

Fins al 31 de desembre de 2024 per la sol·licitud

Fins al 31 de desembre de 2025 per completar la implementació.

Segments

Hi ha definits 5 segments de beneficiàries segons el nombre de persones treballadores que tinguin i, en funció d’això, poden rebre un import més o menys gran.

Segments de beneficiàriesImport bonus digital
Segment I. Petites empreses entre 10 i menys de 50 empleats12.000 €
Segment II. Petites empreses o Microempreses d’entre 3 i menys de 10 empleats6.000 €
Segment III. Petites empreses o Microempreses d’entre 0 i menys de 3 empleats i persones en situació d’autoocupació3.000 €
Segment IV. Mitjanes empreses d’entre 50 i menys de 100 empleats25.000 €
Segment V. Mitjanes empreses d’entre 100 i menys de 250 empleats29.000 €

Categories

Hi ha 17 categories de digitalització, cada entitat pot accedir a algunes d’elles segons el diagnòstic que hagi obtingut. No és possible “digitalitzar-se” en una categoria en la qual l’entitat ja està digitalitzada (ja ha adaptat aquella eina abans del kitdigital). Per cada categoria hi ha un màxim d’import a gastar.

Com funciona?

 • Registrar-se a la plataforma del kit digital i fer el test de diagnòstic digital
 • Tramitar el kitdigital en les categories escollides
 • Quan s’ha rebut el bonus contactar amb un o més agents digitalitzadors acreditats pel programa per fer la implementació
 • L’agent digitalitzador factura a l’entitat que només paga l’IVA (que es desgrava) i l’agent rep el pagament del programa del kitdigital en dues parts després de cada justificació
 • Es fa una justificació a l’inici de la implementació i passat un any per demostrar que s’està fent servir i que és per al nombre de persones treballadores pel que s’ha sol·licitat

Agents digitalitzadors de l’Economia social i solidària

És possible fer el procés de digitalització amb el kitdigital proveint-se de les eines tecnològiques i de l’acompanyament necessari amb cooperatives i entitats de l’economia solidària que s’han acreditat com a Agents digitalitzadors. La majoria d’aquestes entitats, a més, proveeixen eines digitals de programari lliure i ho fan sota paràmetres tecnoètics, sense comercialitzar amb les dades ni generar perfils de vigilància. La Xarxa d’Economia Social i Solidària (XES) ha recollit quines entitats sòcies de la xarxa són agents digitalitzadors i en quines categories.


Subvenció de l’AMB

L’Area metropolitana de Barcelona ha obert una convocatòria de subvencions a iniciatives innovadores d’emprenedoria social i/o tecnològica. Tant les cooperatives com les associacions amb activitat econòmica s’hi poden presentar si tenen seu en algun dels municipis de l’Àrea.

Fins al 6 de juny de 2024 per la sol·licitud

Subvenció entre 5.000€ i 15.000€.

Fins al 80% subvencionat i mínim un 20% de recursos propis.

Tres àrees

Les aplicacions podran estar relacionades amb tres àrees de projectes:

 • Pràctiques d’innovació social.
 • Solucions smarts en l’àmbit tecnològic, ambiental, de la salut i qualitat de vida.
 • Tendències tecnològiques emergents en economia circular.

A títol d’exemple orientatiu es relacionen algunes de les temàtiques possibles de projectes:

 • Pràctiques d’innovació social
  • Projectes que donin resposta a reptes i valors socials: projectes de serveis socials, ocupació i auto–ocupació, educatius, infància, jovent, gent gran, polítiques de gènere i persones amb discapacitat, que fomentin la igualtat d’oportunitats i/o la reducció de desigualtats.
  • Dinamització i participació ciutadana.
  • Moneda complementària.
 • Solucions smart en l’àmbit tecnològic, ambiental, de la salut i qualitat de vida
  • Solucions smart de millora en medi ambient, mobilitat, governança, economia, persones i habitatge.
  • Internet de les coses i/o objectes intel·ligents.
  • Sistemes de consum responsable (llum, gas, aigua, alimentació,…).
 • Tendències tecnològiques emergents en economia circular:
  • Aplicacions per la eco-innovació.
  • Gestió energètica eficient i circular.
  • Servitització de producte.

Si necessiteu més informació o ajuda per presentar-vos a alguna d’aquestes convocatòries des de l’AteneuBNord us podem assessorar.

Categories: Etiquetes: , ,