Subvenció 30 plus i novetats en la normativa de contractació

17 de febrer de 2023

Fins l’1 de juny es pot sol·licitar la subvenció per a contractes laborals de persones majors de 30 anys. Per informar d’aquest ajut i també dels canvis en les normatives de contractació que afecten a les cooperatives l’ateneu ha organitzat una sessió formativa.

Programa 30 plus del Servei d’Ocupació de Catalunya (Línia 2)

L’objectiu del Programa 30 Plus és afavorir la inserció laboral de les persones en situació d’atur de 30 o més anys. Subvenciona contractes laborals d’una durada mínima de 6 mesos i màxima de 9 mesos. Per presentar la subvenció s’ha d’haver contractat la persona en els darrers dos mesos previs a la sol·licitud. Es pot fer la sol·licitud en qualsevol moment fins a l’1 de juny de 2023

Formació sobre contractació per a cooperatives

Formació destinada a orientar a les cooperatives sobre el procediment de contractació laboral, els canvis recents en la normativa, així com la subvenció 30 plus.

En una primera part tractaran els passos a seguir per a la contractació: model societari laboral, estatut de la persona treballadora dins la cooperativa, etc. També es tractarà com afecta la nova normativa de contractació laboral i normativa d’autònoms a les cooperatives.

La segona part de la sessió serà informativa sobre les condicions i requeriments del programa 30 plus, que subvenciona  la contractació de persones majors de 30 anys.

Escaleta:

  1. La dimensió laboral de les cooperatives. (1:30h)
    • Model societari laboral
    • Diferències persones sòcies i treballadores
    • Règims de treball i règims dels socis i com afecten la contractació.
    • Noves lleis de contractació laboral i d’autònoms
  2. 30 plus (30 min)

La formació, impulsada per l’IMPO de Badalona, anirà a càrrec de la cooperativa Facto.


Categories: