L’Ateneu fa formacions internes sobre economia solidària a entitats d’Ocell de foc i Tallers Guinardó.

16 de març de 2023

L’Ateneu cooperatiu està fent formació en valors de l’economia solidària a persones treballadores de les entitats impulsores del programa Ocell de foc i de la cooperativa Tallers Guinardó. Amb aquestes formacions l’ateneu vol ser un recurs per a les entitats i les persones implicades, que enforteixin juntes els valors del cooperativisme i l’economia solidària al Barcelonès Nord.

El passat 13 de març tècnics de l’Ateneu cooperatiu, conjuntament amb la Míriam Romero de la cooperativa Facto, van fer una formació al local del Casal dels Infants, a Santa Coloma de Gramenet, sobre valors i formes jurídiques de l’economia social i solidària amb entitats i personal tècnic del nucli del Programa Ocell de Foc a la ciutat.

El 6 de març s’havien fet sessions de sensibilització sobre principis i valors del model cooperatiu adreçades a sòcies i treballadores de la cooperativa Tallers Guinardó de Sant Adria de Besòs. En aquestes sessions es van donar a conèixer algunes experiències i projectes de l’economia solidària del Barcelonès Nord.

En un context on el model dominant no és el cooperatiu les mateixes persones treballadores de les entitats de l’economia social i solidària poden desconèixer o tenir dubtes sobre aquest model. L’Ateneu cooperatiu és un recurs públic que pot donar aquesta formació interna, facilitar l’aprenentatge i, si cal, el debat, per avançar conjuntament cap a unes organitzacions més compromeses amb un model socioeconòmic que posa les persones al centre i no l’afany de lucre, la solidaritat per davant de la competència.

Categories: Etiquetes: , ,