La Primera Taula Territorial de l’ESS del Barcelonès Nord afronta el repte de fer créixer l’activitat econòmica cooperativa al territori.

4 d'abril de 2022

El passat 7 de març es va fer la Primera Taula Territorial de l’economia social i solidària del Barcelonès Nord d’aquest any 2022. Al local de la cooperativa Ambici de Badalona es van aplegar una desena d’entitats de l’ESS del territori.

En aquesta jornada es va poder establir un debat estratègic amb un objectiu clar: definir accions per fer créixer l’activitat econòmica cooperativa a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. És en aquest sentit que es va establir una dinàmica enfocada a crear projectes i insercions laborals en eixos estratègics.

Vam poder comptar amb l’experiència d’una representant de La Col·lectiva, l’ateneu cooperatiu de L’Hospitalet de Llobregat. Amb la finalitat de conèixer projectes i eixos de treball en territoris similars als del Barcelonès Nord, i poder establir aliances. Vam poder aprofundir en aspectes com el diagnòstic per conèixer necessitats del comerç migrant, les cures, la formació de dones migrades i el treball amb els mercats municipals.

Aquesta experiència va servir per abordar preguntes sobre com enfortir les cooperatives ja existents, crear noves activitats econòmiques i insercions laborals en cooperatives i el paper de la intercooperació.

Categories: