Inserció laboral i impuls econòmic en la 2a Taula territorial de 2023

18 de setembre de 2023

El 13 de setembre de 2023 les entitats que treballen en diferents programes de l’economia social al Barcelonès Nord es van trobar al centre Caltor de la Fundació Badalona Capaç per compartir diagnòstics i coordinar actuacions.

Al centre especial de treball Caltor que la Fundació Badalona Capaç s’hi van trobar persones tècniques de les entitats que treballen en programes de l’economia social al Barcelonès Nord (Ateneu cooperatiu, Comunalitat BDN.sud, nuclis d’Ocell de foc) amb el propòsit de tenir un un espai de trobada, reflexió i intercanvi entorn a la inserció laboral i promoció de l’economia social i solidària.

Es partia d’una pregunta: Cap on avancem al Barcelonès Nord? Que resumia aquesta altra: Quin diagnòstic fem del Barcelonès Nord i quin paper té l’economia social i solidària?

Es tractava de tenir una visió comuna i més àmplia sobre què tenim i què passa als municipis del Barcelonès Nord: Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. És a dir, unificar el diagnòstic sectorial de cadascun dels agents per tenir una visió global que ens permeti aprofundir en la promoció i creació de cooperatives, així com per afavorir la inserció social i laboral en els municipis.

La sessió es va dividir en tres parts diferenciades:

1a part. Presentació d’agents i programes que es desenvolupen al territori en l’àmbit de la inserció laboral i l’ESS

2a part. Quina situació es troba cadascun dels agents en el seu marc de treball?

3a part. Cap a on avancem? Eines de diagnòstic conjunt

Què és Caltor?

Caltor, l’espai que va acollir la trobada, és un Centre Especial de Treball (CET) impulsat per la Fundació Badalona Capaç que ofereix una feina estable i remunerada a persones amb discapacitat intel·lectual perquè assoleixin els hàbits i les aptituds laborals necessàries per integrar-se en un futur en l’empresa ordinària.

Les persones treballadores compten amb el suport i acompanyament d’un equip multidisciplinari integrat per professionals titulats en treball social i psicologia que vetllen per la millora de la seva autonomia, el desenvolupament de competències laborals i la seva integració sociolaboral.

La Fundació Badalona Capaç és una de les entitats impulsores de la Comunalitat BDN.Sud i també forma part de l’assemblea de l’Ateneu cooperatiu.

Categories: Etiquetes: , ,