Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Ruta Joan Peiró a Badalona

Dissabte, 17 desembre 2022 a 11:00

Ruta Joan Peiró i el moviment obrer a Badalona durant els anys 1908-1920.

Aquest any es commemora el 80è aniversari de l’afusellament del sindicalista llibertari, cooperativista i polític català Joan Peiró i Belis.

És coneguda la seva activitat sindicalista que el va portar a la secretaria general de la CNT els períodes del 1922-23 i el del 1927-29. També ho és la seva trajectòria política que el va dur a participar en el govern de l’estat com a ministre d’indústria del 1936 al 1937. Menys coneguda és la seva activitat com a cooperativista a les Cristalleries de Mataró així com els detalls de la seva vida a Badalona entre els anys 1908 i 1920 .

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord volem donar a conèixer la figura d’en Joan Peiro a través de la seva activitat política i sindical a la ciutat de Badalona i ho farem prenent com a referència els espais urbans on van succeïr els fets més rellevants de la seva vida i també del moviment obrer badaloní.

Acompanyats dels historiadors experts en moviment obrer i sindicalisme Jordi Albaladejo Blanco i Joan Zambrana Capitan, descobrirem els escenaris on en Joan Peiró es va iniciar en el sindicalisme llibertari i que també son els de l’actiu moviment obrer de principis del segle vint a la ciutat.

Veniu a endinsar-vos en un dels períodes més trascendents i intensos de la història de Badalona seguint les pases d’un jove sindicalista llibertari.

Ruta organitzada en col·laboració amb la Comissió Peiró i el CEDALL.

Us esperem el dissabte 17 de desembre a les 11.00h per iniciar la ruta a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya (davant les oficines de correus de Badalona.


Podreu seguir la ruta fàcilment a través d’aquest enllaç

Us hi esperem!


INSCRIPCIONS

Gratuït

Plaça de l’Assemblea de Catalunya

Plaça de l'Assemblea de Catalunya
Badalona, Catalunya 08911 Espanya
+ Mapa de Google