Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

El comerç local. Diagnosi i estratègies de suport en el marc de l’ESS (TERCERA Taula Territorial de 2022)

Dilluns, 17 octubre 2022 a 15:00 17:00

Foto: Enric 2018 CC-by-sa Wikimedia Commons

Des de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès nord hem volgut abordar el comerç local en la darrera Taula Territorial de 2022 per diversos motius:

  • Primer de tot perquè creiem que el comerç local desenvolupa una funció social molt important a les ciutats, que tot i que les formes jurídiques principals que hi trobem no són la cooperativa, les petites empreses locals duen a terme un conjunt de bones pràctiques que cal remarcar; com ara la proximitat, el teixit comunitari, etcètera.
  • En segon lloc, perquè aquest sector està greument perjudicat per l’agregació continuada de crisi rere crisi del capitalisme local i global, precaritzant greument el model i fent-lo perillar, provocant un procés accelerat de proletarització augmentant la dependència de persones i territoris cada cop més a l’acumulació dels grans capitals.
  • En tercer lloc, perquè creiem fermament en el nostre objecte principal que és impulsar estratègies econòmiques comunitàries, col·laboratives i cooperatives per a poder, com a mínim, desaccelerar aquesta tendència negativa.

La sessió es durà a terme amb un primera intervenció de diagnosi. Posteriorment celebrarem una taula rodona abordant quins mecanismes tenim per reforçar el comerç local i quines estratègies col·laboratives, comunitàries i cooperatives hi poden ajudar.

A més, remarquem la col·laboració en l’organització i difusió de l’acte de l’Agrupació i l’Oficina Tècnica de la Moneda Local (La Grama).

Ateneu cooperatiu del Barcelonès Nord

Oficina Tècnica de la Moneda Local

Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet

Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet

Carrer de Sant Carles, 14.
Santa Coloma de Gramenet, 08921 Espanya
+ Mapa de Google