125 anys d’una fita clau del cooperativisme a Catalunya

26 de gener de 2023

Aquest any 2023 en fa 125 que es va celebrar, a Badalona, la primera assemblea del cooperativisme català. Durant tot l’any farem activitats per celebrar aquesta fita històrica que ens inspira per continuar impulsant el cooperativisme del present i del futur, per fer una societat més justa, amb una economia al servei de les persones i amb organitzacions més democràtiques.

L’any 1898 a la seu de la cooperativa La Bienechora a Badalona (l’edifici que actualment acull el Conservatori de Música), es va celebrar la primera assemblea de cooperatives catalanes, s’hi fundà la Revista Cooperativa catalana i s’hi va crear el primer Comitè Regional (antecedent de les actuals federacions de cooperatives).

Durant tot l’any, des de l’Ateneu cooperatiu en col·laboració amb l’Ajuntament i amb entitats articuladores del cooperativisme a Catalunya, organitzarem activitats al voltant d’aquest aniversari.

Seguiu amb atenció la informació que publicarem a l’agenda i a la pàgina de 125anysCoopBDN. N’anirem informant també des d’aquest espai de notícies, a través del butlletí de l’ateneu i del nostre canal a Telegram.

Categories: Etiquetes: , , ,